Ar Bondares izstādi atklās jaunu festivālu

IEPĪT SAULI VAINAGĀ. Mākslinieces Ievas Bondares personālizstādes «Iepīt sauli vainagā», ar ko tiks atklāts pirmais Mazmežotnes Mūzikas un mākslas festivāls, kolekciju veido lielformāta darbi, kuros atspoguļojas dzīves pamatvērtības – mīlestība, prieks, ģimene, mājas un vēlme šīs vērtības saskatīt © f64

Sestdien, 13. jūnijā, ar mākslinieces Ievas Bondares 10. personālizstādi un koncertu «Mūzika un vīns» Mazmežotnes muižā tiks atklāts pirmais Mazmežotnes Mūzikas un mākslas festivāls. To iecerēts turpināt kā ikgadēju tradīciju.  

Mazmežotne atrodas Lielupes senlejas krastu pakalnā, kuras vēsture datējama no 18. gadsimta piecdesmitajiem gadiem. Mazmežotnes muiža atrodas līdzās Rundāles un Mežotnes pilīm. Tikko restaurētajās ēkās, izveidotajā parkā un tās apkārtnē sākusies pirmā muižas sezona, un tur izveidota dabas ieskauta koncertzāle ar 200 vietām un lielisku akustiku.

Koncertu producente Ingrīda Bondare informē, ka ideja par festivālu radusies līdz ar muižas atjaunošanu ar mērķi izveidot to par mūzikas un mākslas krātuvi, kur iepazīstināt klausītājus ar mākslas vērtībām no seniem laikiem līdz pat mūsdienām.

Pirmajā festivāla gadā plānoti četri muzikāli pasākumi no senās mūzikas līdz mūsdienām. Sestdien atklāšanas koncertā, kas sāksies pulksten 18, piedalīsies baroka kora «Collegium Choro Musici Riga» solisti, baroka orķestra «Collegium Musicum Riga» solisti un diriģents Māris Kupčs, skanēs 17. gadsimta Rīgas baroka mūzika – Johana Valentīna Mēdera un Johana Fišera darbi. Bet vēl pirms koncerta – pulksten 16 – tur tiks atklāta mākslinieces Ievas Bondares 10. personālizstāde «Iepīt sauli vainagā», kas būs apskatāma visu vasaru (līdz 29. augustam). Izstādes kolekciju veido lielformāta darbi, kuros atspoguļojas dzīves pamatvērtības – mīlestība, prieks, ģimene, mājas un vēlme šīs vērtības saskatīt.

* 18. jūlijā Mazmežotnes Mūzikas un mākslas festivāla ietvaros gaidāms koncerts «Dāvana», kurā piedalīsies Jāņa Lūsēna muzikālā apvienība «Promenāde», kurā apvienojušies divi lieliski dziedātāji – Uģis Roze un Anmary.

* 31. jūlijā festivālā gaidāms koncerts «Teātris un mūzika», kurā piedalīsies Latvijas Nacionālā teātra aktieri Anna Klēvere un Juris Hiršs. Koncerta programmā: Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Ulda Stabulnieka, Valda Zilvera un Raimonda Paula mūzika no teātru izrādēm.

* 29. augustā festivāls noslēgsies – ar «Mazmežotnes svētki», kurā piedalīsies Sonora Vaice un Ingus Pētersons.