Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Kultūra

GORS svin dzimšanas dienu

Latgales vēstniecības GORS pirmais pilnais darbības gads pierādījis, ka daudzfunkcionālā koncertzāle ir vajadzīga Rēzeknei un visam reģionam, jo to apmeklējuši vairāk nekā 150 000 mākslas cienītāju © Publicitātes foto: Andrejs Vasjukevics

Maija beigās savu otro dzimšanas dienu nosvinēja Latgales vēstniecība GORS. Rēzeknē uzbūvētā daudzfunkcionālā koncertzāle šā projekta tapšanas gaitā raisīja ne mazums šaubu – vai būs saturs, ko tajā likt iekšā, tomēr pēc GORA atklāšanas šaubas palikušas pagātnē.

Kā informē Edīte Husare, GORA mārketinga nodaļas vadītāja, 2014. gads, kas Latgales vēstniecībai GORS bija pirmais pilnais darbības gads, priecē ar statistiku. Pērn GORS bijuši vairāk nekā 150 tūkstoši kultūras pasākumu apmeklētāju, notikuši 150 dažādu žanru kultūras pasākumi (Latvijas un ārvalstu profesionālās skatuves mākslas, mūzikas, vizuālās un jauno mediju mākslas u. c., sal. 2013. gadā – 92), 14 izstāžu, kā norises vietu te sev raduši 45 semināri, tāpat apskatīt ēku bijušas gandrīz 340 ekskursantu grupas no Latvijas un ārvalstīm. Turklāt šajā oficiālajā statistikā neesot atspoguļoti vairāki simti kino seansu un koncertzāles apmeklētāji, kuru galamērķis nav bijis kultūras pasākumi. GORA ieņēmumi 2014. gadā vairāk nekā divas reizes pārsnieguši 2013. g. rādītājus, sasniedzot 1382,5 tūkstošus eiro. Izdevumi bijuši 1322,7  tūkstoši eiro apmērā. 2014. gadā iegūtā peļņa 59,8 tūkstošu eiro apmērā novirzīta iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai, kas faktiski radušies zāles būvniecības laikā.