Valsts valodas dienā dzejos un repos Centrāltirgū

© F64

Šodien Centrāltirgus Sakņu paviljonā pulksten 13 Valsts valodas dienas ietvaros Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM) rīkos dzejas un repa sacīkstes Valodas tirgus.

RMM rīkotajās dzejnieku un reperu sacensībās tiek aicināti piedalīties autori vecumā no  sešpadsmit gadiem. Pasākums savā ziņā jau kļuvis par tradīciju. Tas notiks ceturto reizi, un tajā piedalījies tobrīd ne viens vien nepazīstams iesācējs, kurš vēlāk izdevis dzeju grāmatu. Sacīkste notiks trīs kārtās. Par muzikālo noformējumu kā allaž rūpēsies Mixmaster AG (Andris Gailis).

Dalībnieku sniegumu vērtēs nozaru profesionāļu žūrija, bet labākais ir tas, ka Valodas tirgus dalībniekus gaida vērtīgas balvas. Uzvarētājs dzejnieks saņems iespēju piedalīties Latvijas Rakstnieku savienības Literārajā akadēmijā, savukārt labākais reperis varēs ierakstīt dziesmu profesionālā studijā.

Sakņu paviljons par Dzejas un repa sacensību norises vietu izvēlēts atbilstoši 2015. gada Valsts valodas dienas sauklim, kura autors ir klasiķis Juris Alunāns: «Nav jāskatās arvien tik grāmatā!/ Uz tirgus skan ar daža gudrība.» sJāpiebilst, Valsts valodas diena tiks svinēta ne tikai tirgū, bet arī citviet Latvijā – tās programma atrodama vietnē http://rmm.lv/vvd/