Inga Šļubovska: Šī koncertprogramma ir romantiska

© f64

«Man ļoti patīk koncertēt Ziemassvētku gaidīšanas laikā, jo tas ir dvēseles atvēršanas laiks. Mākslinieks jau to dara visu laiku, bet arī cilvēki kļūst atvērtāki, sirsnīgāki un mierīgāki,» uzskata operas soliste Inga Šļubovska, un šovakar Mazajā ģildē festivāla Eiropas Ziemassvētki ietvaros aicina uz romantiskās mūzikas vakaru.

«Šī koncertprogramma ir romantiska, par sievietes mīlu pret mīļoto vīrieti, bērniem, dabu, līdzcilvēkiem... Pirmā daļa būs pozitīvi saulaina, skats uz pasauli ar bērna acīm, otrajā daļā – būs vairāk sievietes pārdzīvojumu,» tā šā vakara programmu raksturo Inga Šļubovska. Ziemassvētku gaidīšanas laiks mūziķiem esot īpaši saspringts, daudz uzstāšanos lielākai un mazākai auditorijai, tāpēc «jāsamobilizē visi spēki darbam un jāizmanto katrs brīvs brītiņš atpūtai, lai pēc tam var atkal dot tālāk citiem. Brīvos brīžus esmu iemācījusies maksimāli izmantot – tos pavadu mājās, sveču gaismā, ar grāmatu rokās vai kopā ar mīļiem cilvēkiem, jo Adventes periodā, kad nākas daudz strādāt, noteikti ir jāatvēl laiks sev, savai dvēselei».

Šobrīd jau pilnā sparā notiek gatavošanās Latvijas Nacionālās operas Vecgada koncertiem, kas allaž bijuši skatītāju labi apmeklēti, turklāt šogad šādu koncertu ir īpaši daudz. «Cilvēkiem ir brīvdienas, ir laiks saposties. Laikā pirms gadumijas ir īpaši svinīga sajūta, nekur nav jāskrien, var baudīt svētkus, var būt kopā ar sev tuviem cilvēkiem, pārdomāt veco gadu un gatavoties jaunajam gadam.» Ziemassvētku vakaru Inga pavadīs savos dzimtajos Strenčos, pie mammas. Kopā ar brāli un mammu noteikti aizies uz dievkalpojumu, bet Pirmajos Ziemassvētkos viņai ieplānots koncerts vietējā kultūras namā.

Pat īpaši saspringtajā laikā viņai ir ļoti būtiski tomēr atrast laiku sev, kad var sakārtot domas. Bieži vien domu sakārtošana sākas ar apkārtējās vides sakārtošanu. «Kad skrienu no viena koncerta uz otru, nereti kleitas un kurpes netiek noliktas vietā, un tad kādā brīdī vajag visu sakārtot. Sakārtojot vidi, sakārtojot māju, iespējams sakārtot domas. Laiku sev varu arī atrast, kad aizeju pie masieres vai kosmetologa. Ja pirms koncerta frizieris nevar mani pieņemt, tad matus veidoju pati, tomēr man patīk tā stunda, kad varu sakoncentrēties. Man jau gadiem ir sava kosmetoloģe, grimētāja, arī masieris – mīļi un labi cilvēki, kas dara savu darbu ar mīlestību, viņi man sniedz labas domas, es tās atkal varu sniegt tālāk. Vismaz reizi mēnesī es aizeju pie saviem meistariem, īpaši pie kosmetologa, jo vajag sevi attīrīt, pabarot un pamīlēt, to jau sen esmu sapratusi, ka ir vērts šādi ieguldīt naudu.».

Svarīgākais