Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Kultūra

Jūrmalā notiks Pasaules koru olimpiādes draudzības koncerts

© f64

Šo sestdien, 12.jūlijā no pulksten 20:00 Jūrmalā, Horna dārzā notiks Pasaules koru olimpiādes draudzības koncerts. Koncertā piedalīsies Jūrmalas apvienotais koris diriģentes Ināras Freimanes vadībā, kā arī viesi - Tukuma sieviešu koris, "Rosarte Children's Choir" no Grieķijas, Somijas dziedātāji no kora "KYN" un "New Taipei City Junior Choir" no Ķīnas Republikas salas Taivānas.

Draudzības koncertu organizē Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar Pasaules koru olimpiādes rīkotājiem - nodibinājumu Rīga 2014. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Kopumā Pasaules koru olimpiādes laikā notiks vairāk nekā 30 draudzības koncerti uz četrām Rīgas brīvdabas skatuvēm, Pūrē, Dobelē, Salaspilī, svētku koncertos Rīgā, Siguldā un Jūrmalā, kur satiksies kori no pieciem pasaules kontinentiem. "Mēs esam atšķirīgi un mēs dziedam atšķirīgi, taču mūzika mūs vieno, un tieši tāpēc ir svarīgi, lai mēs satiktos un dziedātu kopā," olimpiādes programmas daudzveidību pamatoja mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9.jūlija līdz 19.jūlijam pulcēs 73 valstu 460 koru 27 tūkstošus dalībnieku. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados.

Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju INTERKULTUR.