Veidos dokumentālo filmu par LNB

© F64

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) atbalsta biedrība veidos dokumentālo filmu par LNB pārcelšanos uz jauno ēku un komunikācijas stratēģiju, liecina informācija Kultūras ministrijas (KM) mājaslapā.

Filma atspoguļos arī to, ka LNB kļūs par mājvietu Krišjāņa Barona Dainu skapim, tādējādi akcentējot šī mantojuma nozīmību. Tā parādīs LNB Barona Dainu skapja ciešo saikni saturā, funkcijās un nozīmībā Latvijas sabiedrībai. Filma būs arī vērtīgs materiāls nākamajām paaudzēm par šo vēsturisko brīdi.

Tā būs vismaz 20 minūtes gara un pēc izveidošanas tiks demonstrēta Latvijas Televīzijas raidījumā "Viss notiek" videostāstu par LNB sižetu ciklā "Septiņas Eiropas Gaismas pilis" noslēdzošajā daļā 2014.gada augustā. Filmu paredzēts demonstrēt arī LNB un Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta Latviešu folkloras krātuves darbiniekiem.

Filmai no valsts budžeta piešķirti 8 538 eiro, tomēr tā var arī piesaistīt papildus līdzekļus no citiem Latvijas un ārvalstu finanšu avotiem.

LNB atbalsta biedrībai uzdots arī izstrādāt publicitātes plānu, lai nodrošinātu vienotu LNB jaunās ēkas finansiālo un intelektuālo atbalstītāju komunikāciju plašsaziņas līdzekļos, īpaši rīkotās preses konferencēs, kā arī informatīvajos materiālos par LNB jauno ēku. Biedrībai jāizstrādā arī krīzes komunikācijas plāns. Komunikācijas stratēģijai piešķirti 5 462 eiro.

Abi uzdevumi LNB atbalsta biedrībai jāveic līdz 30.septembrim.