Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Komercziņas

Latvijas OX DRIVE pamana starp pasaules jaunuzņēmumiem

© Publicitātes foto

*

Latvijas jaunuzņēmums un auto koplietošanas platforma www.oxdrive.lv Katarā uzņēmēju samitā “Web Summit Qatar 2024” iekļuva pusfinālā starp 1043 jaunuzņēmumiem pasaulē.

Kopumā šo vairākas dienas vērienīgo pasākumu apmeklēja vairāk nekā 15 000 uzņēmēju un 400 investoru no visas pasaules. Tas ir augsts novērtējums tādai mazai valsts kā Latvijai, jo šajā samitā tiekas lielākie tehnoloģiju milži, kas informē par inovācijām, kā arī investori meklē perspektīvus uzņēmumus un nišas, kurās veikt investīcijas.

Pirmajā konkursa “BETA jaunuzņēmumi” atlases kārtā no visiem jaunuzņēmumiem tiek izvēlēti 40 perspektīvākie, no kuriem tālākās klātienes prezentācijas kārtās speciāla žūrija izvēlējās tā gada astoņus labākos pusfinālam. No Baltijas valstīm platforma www.oxdrive.lv (OX DRIVE) ir vienīgais jaunuzņēmums, kas tika izvēlēts starp 40 konkursantiem.

OX DRIVE līdzdibinātāja Egija Gailuma norāda, ka tas ir novērtējums ne tikai uzņēmumam, bet Latvijas panākumi pasaules līmeņa mega pasākumā! Viņa norāda, ka viņi ir jaunuzņēmums, kas tirgū darbojas vien pus otru gadu, bet jau tik īsā laikā sasnieguši ļoti augstus rezultātus - OX DRIVE ir viens no tirgus līderiem koplietošanas auto tirgū. “Mūsu unikalitāte slēpjas spējās premium līmeņa automašīnas padarīt pieejamas ikvienam. Mūsu platforma ir unikāla tehnoloģiju un inovāciju ziņā, kā arī koncepts balstās tikai un vienīgi uz elektroauto piedāvājumu, kas ir daļa no ilgtspējīga biznesa domāšanas,” stāsta Gailuma.

Šis nav pirmais augstais novērtējums. Jau iepriekš nacionālā mērogā platforma www.oxdrive.lv tika novērtēta kā viens no desmit jaunuzņēmumiem Latvijā pēc EU-Startups.com apskata, kas ir vadošais jaunuzņēmumu medijs Eiropā. Savukārt Egija Gailuma, kas ir viena no četrām platformas www.oxdrive.lv dibinātājiem, tika atzīta par vienu no ietekmīgākajām sievietēm 2024.gadā pēc VULOG apskata (mobilitātes tehnoloģiju platforma).