Rīt aicina doties izzinošā velobraucienā pa Juglas, Teikas un Mežaparka skaistākajām vietām

© Ģirts Ozoliņš

Aktīvā tūrisma portāls Pargajieni.lv piedāvā doties izzinošā velobraucienā pa Juglas, Teikas un Mežaparka skaistākajām un vēsturiski interesantākajām vietām.

Starts lielveikala "Alfa" velosipēdu stāvvietā tuvāk Stāmerienas ielai plkst. 11:00.

Vispirms dosimies uz Bābelīša ezeru un apskatīsim tā apkārtnē esošās K-elektrostacijas drupas. Šī kādreiz bija ļoti slepena elektrostacija un paredzēta Rīgas pilsētas svarīgāko objektu apgādāšanai ar elektroenerģiju kara un citu krīžu gadījumos.

Pēc tam brauksim uz Krustabaznīcu, kas ir jau vairāk kā 100 gadus veca un kuras tornī esošais krusts spīd nakts laikā. Šeit uzzināsim par baznīcas celšanas vēsturi un ar to saistītajiem notikumiem gadsimta garumā.

Pēc baznīcas apskates brauksim tālāk uz Čiekurkalnu, kur izbraukāsim šaurās ieliņas, aplūkosim seno koka apbūvi un 100 gadus veco ūdenstorni.

Turpinot apskatīt vēsturiskās vietas dosimies uz Brāļu kapu memoriālo ansambli - objektu, kas Latvijas vēstures kontekstā komentārus neprasa.

Tālāk dosimies uz Mežaparku, kur ir sarunāta tikšanās ar Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvjiem. Šoreiz mēs iepazīsim Ūdens policiju. Redzēsim policijas rīcībā esošos kuterus un aprīkojumu un uzzināsim daudzus interesantus faktus par Ūdens policijas darbu Rīgas pilsētas teritorijā esošajās upēs un ezeros.

Pēc tam mazliet pabraukāsim pa Mežaparku, iepazīsim parka teritoriju un tajā esošās vēsturiskās vietas un ap 15:30 finišēsim pie Nacionālā zooloģiskā dārza.

Velobraucējiem jābūt ar saviem velosipēdiem un jāņem līdzi laikaapstākļiem atbilstošs apģērbs un apavi. Brauciena laikā sarīkosim nelielu pikniku, tādēļ līdzi jāņem arī kaut kas ēdams un dzerams.

Svarīgākais