Jūrmala vēlas piesaistīt vācu tūristus

Jūrmalas domē šodien Vācijas vēstnieks Latvijā Detlefs Veigels tikās ar domes priekšsēdētāju Raimondu Munkevicu ("Jūrmala - mūsu mājas"), lai pārrunātu savstarpējās sadarbības iespējas, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Vācijas vēstnieks sarunā Jūrmalu nosauca par unikālu pilsētu tās dabas un arhitektūras dēļ. Viņš pateicās par Jūrmalas pilsētas domes apsveikumu Vācijas Vienotības dienā 3.oktobrī un jau tagad uzaicināja Jūrmalas mēru uz nākamā gada pieņemšanu par godu Vācijas Vienotības dienai.

Viesis izrādīja interesi par apmaiņu kultūras jomā, tūristu piesaisti, pilsētu partnerību, kā arī par nekustamā īpašuma nodokļa iekasēšanas gaidāmo izmaiņu iespējamo ietekmi uz pilsētas budžetu.

Munkevics norādīja, ka Jūrmala tiek prezentēta kā tūrisma pilsēta. Aptuveni 5% no kopējā tūristu skaita ir no Vācijas, tāpēc pašvaldība pievērš uzmanību mārketinga aktivitātēm Vācijā, piedaloties tūrisma gadatirgos. Nākamgad, piemēram, plānots piedalīties gadatirgū Hamburgā. Viņš apliecināja Jūrmalas kultūras iestāžu gatavību uzņemt Vācijas vēstniecības atbalstītus kultūras pasākumus.

Sarunas gaitā dalībnieki vienojās par vairākiem turpmākiem sadarbības virzieniem. Vācijas vēstnieks informēs savus tautiešus par Jūrmalas vēlmi jūnijā vai augustā rīkot mūzikas festivālu sadarbībā ar Rietumeiropu, kā arī palīdzēs nodibināt Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma un ārējo sakaru nodaļas kontaktus ar Vācijas tūroperatoriem, lai organizētu viņu vizīti Jūrmalā, kā arī lai veicinātu divvirziena tūristu plūsmu.

Tiks arī domāts par iespējamo Jūrmalas sadraudzības pilsētu Vācijā, kas, kā norādīja Veigels, pamatos būtu politiska saikne, bet vienlaikus arī veicinātu tūrismu.

Svarīgākais