Ušakovs: Rīgas Tūrisma attīstības birojs ir izveidots tiesiski

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) uzskata, ka nodibinājums "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" (RTAB) ir izveidots tiesiski, informē N.Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, atbildot uz Korupcijas novērošanas un apkarošanas biroja vēstuli ir norādījis, ka gribu un gatavību dibināt nodibinājumu "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" bija izrādījušas akciju sabiedrība "Air Baltic Corporation", biedrība "Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija" un biedrība "Latvijas Tūrisma aģentu asociācija". Lai nostiprinātu dibinātāju gribas izteikumu rakstiski, 2009. gada 1.oktobrī tika parakstīts dibinātāju lēmums, kurā noteikts, ka tas stāsies spēkā pēc Rīgas domes lēmuma.

Savukārt 2009. gada 20.oktobrī Rīgas dome pieņēma lēmumu "Par nodibinājuma "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" dibināšanu". Gadījumā, ja Rīgas dome šādu lēmumu nebūtu pieņēmusi, nebūtu stājies spēkā arī 2009. gada 1.oktobrī parakstītais nodibinājuma dibinātāju lēmums un "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" netiktu izveidots.

Svarīgākais