Jūrmalā sākas Vācijas dienas

Jūrmalā jau ceturto gadu tiek rīkotas Starptautiskās kultūras dienas, un šoreiz no 1.aprīļa līdz 26.aprīlim tiks organizētas Vācijas dienas, kļūstot tuvākiem šīs valsts laikmetīgajai un tradicionālajai kultūrai, informē Jūrmalas Kultūras centra pārstāve Sanija Jurenase.

Jūrmalā Vācijas dienu laikā šīs valsts iespaidīgumu un varenību varēs sajust dažādos ar Vāciju saistītos kultūras pasākumos, piemēram, mākslas izstādēs, kino un mūzikas projektos.

Starptautisko Vācijas dienu atklāšanas koncerts notiks 1.aprīlī plkst.18 Mellužu estrādē. Koncertam būs divas daļas, pirmajā skanēs Vācijas un pasaules klasiskās mūzikas skaņdarbi Vācijas pūtēju orķestra "Bläserphilharmonie Rhein - Neckar" izpildījumā, bet otrajā daļā uzstāsies "Baltic Big Band" no Lietuvas un tā vadītājs Heiners Krancs no Vācijas kopā ar Latvijā pazīstamiem solistiem Elzu Nathu, Daumantu Kalniņu un Mārtiņu Ruski, kuri izpildīs pasaules mūzikas hitus.

"Bläserphilharmonie Rhein - Neckar" veido 70 mūziķi, pārsvarā gados jauni, kuru mērķis ir pārsteigt ar vislabākajiem simfoniskās mūzikas skaņdarbiem. Orķestra diriģenti un dibinātāji ir Tobiass Nesels un Bernhards Vaneceks, kurus orķestra dalībnieki uzskata par tā virzītāja spēku.

Savukārt no 2.aprīļa Kauguru kultūras namā būs apskatāma Klausa Štēka oriģinālplakātu izstāde "Nekas nav atrisināts", reprezentējot nenogurstošu provocēšanu, aģitēšanu un brīdināšanu 40 gadu garumā, ko pavadījusi nepielūdzama ticība kritiskai domāšanai un mākslinieciskai apgaismībai.

Jūrmalas pilsētas domē aprīlī būs iespēja ielūkoties kriminālromānu grāmatu izstādē "Lietu izmeklē literatūra", kura iepazīstina ar 16 Vācijas un Austrijas labākajiem un oriģinālākajiem mūsdienu kriminālliteratūras autoriem un viņu nozīmīgākajiem darbiem.

Vācijas dienu laikā gan Kauguru kultūras namā, gan Jūrmalas teātrī būs iespēja baudīt Vācijas kino ar subtitriem latviešu valodā.

Visos Vācijas dienu kultūra pasākumos ieeja apmeklētājiem būs bez maksas.

Izklaide

Masu medijos laiku pa laikam parādās ziņas par “Rail Baltica” – tas ir Baltijas valstu simtgades projekts, kas būtiski un pozitīvi ietekmēs transporta pieejamību, tūrismu, ekonomiku un kopējo drošību. Daudzi ar nepacietību gaida šo iespēju. Igaunijas medijs “Postimees” atgādina, ka visās Baltijas valstīs dzelzceļi darbojas un jau šobrīd ar to palīdzību ir iespējams apmeklēt trīs Baltijas valstu galvaspilsētas.

Svarīgākais