ANO: Tūristu skaits pasaulē šogad pārsniegs miljardu

Neskatoties uz ekonomisko krīzi, tūristu skaits pasaulē šogad pārsniegs miljardu, trešdien paziņojusi ANO Pasaules tūrisma organizācija.

"Nepieciešamība ceļot nepakļaujas ekonomiskajām grūtībām," ziņu aģentūrai AFP norādīja organizācijas ģenerālsekretārs Talebs Rifai.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad starptautisko tūristu skaits Eiropā palielinājies par 3%, Āzijā par 7% un pasaulē - par 4%.

Valsts robežu šķērsojis katrs sestais cilvēks pasaulē, norādīja Rifai.

"Ja tam pievieno vēl aptuveni piecus miljardus ceļotāju savu valstu robežās (..) sanāk gandrīz viens [tūrisma] ceļojums gadā uz katru šīs pasaules iedzīvotāju," viņš piebilda.

Salīdzinot ar 2009.gadu, tūristu skaits ir ievērojami palielinājies, kaut gan pēc 6,6% kāpuma 2010.gadā pieauguma tempi ir pierimuši.

2009.gadā ekonomiskās krīzes kulminācijas brīdī tūristu skaists saruka par 3,8%.

ANO Pasaules tūrisma organizācija prognozē, ka ap 2030.gadu starptautisko tūristu skaits pasaulē sasniegs 1,8 miljardus.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais