Kuldīga atzīmēs 770. jubileju

Pēc nedēļas no 19.līdz 22.jūlijam Kuldīgā notiks grandiozi svētki, jo Kuldīga šogad atzīmēs 770. jubileju.

Svētku tradīcija  pilsētas festivāls „Dzīrēs Kuldīgā” sāksies ar brīvdabas kino „Goldingen Cinema” ekrāna Pilsētas dārzā, kur būs skatāma Aivara Freimaņa leģendārā filma „Kuldīgas freskas”.

 Bet nākamajā dienā 20. jūlijā plkst.13.00  pilsētas dārzā tiks atklāta ceļojošā izstāde „Kuldīgai 770” kas stāstīs par spilgtākajiem notikumiem Kuldīgas vēsturē no senatnes līdz pat mūsdienām, vakarā  „Goldingen Cinema” rādīs Kuldīgā uzņemto filmu visai ģimenei „Ūdensbumba resnajam runcim”,bet Kuldīgas pilsētas estrādē sāksies pusnakts koncerts «Tā dzīro Kuldīgā», kurā piedalīsies Maestro Raimonds Pauls un viņa ceremonijorķestris «Miers un Bērziņš», kā arī aktieri un dziedātāji Ilona Bagele, Dita Lūriņa, Marija Bērziņa, Indra Burkovska, Madara Botmane, Žoržs Siksna, Harijs Spanovskis, Jānis Paukštello, Andris Bērziņš, Ivars Kalniņš, Mārtiņš Egliens, Mārcis Maņjakovs, Gundars Grasbergs, Juris Jope un Jurģis Spulenieks.

Savukārt sestdien 21. jūlijā plkst.11.00pilsētas dārzā  notiekošajā viduslaiku tirgū „Goldingenas zelta laiki” varēs tapot uz grābekļa, kārst un vērpt kopā ar muzeja rokdarbnieču kopu „Čaupe”, nosmeķēt kungu ķiļķēnus, tālzemju mello dziru un uzfrišināties pie muzeja zāļu sievām.

Bet pašā vakarā  „Goldingen Cinema” piedāvā novadnieku- Arvīda Krieva un Indras Burkovskas  veidoto filmu „Tēvs, radi, kuļmašīna”

 

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais