Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Siguldas novada tūrisma sezonas atklāšanā piedalās arī Turaidas muzejrezervāts

Sestdien, 12.maijā ar plašu pasākumu programmu Siguldas pils kompleksā tiks atzīmēta tūrisma sezonas atklāšana Siguldas novadā un tajā piedalīsies arī Turaidas muzejrezervāts.

No plkst. 12.00 – 18.00 Siguldas pils kompleksa teritorijā būs iespēja satikt daudzus Siguldas novada kultūras, tūrisma un izklaides produktu un objektu piedāvātājus, to skaitā arī muzejrezervāta Apmeklētāju centra vadītāju Guntu Zaķīti, kas informēs par Turaidas muzejrezervāta piedāvājumu, iespējām interaktīvi iepazīt Turaidas vēsturisko centru un muzeja ekspozīcijas, kā arī stāstīs par plānotajiem pasākumiem vasaras sezonā.

Katram pasākuma apmeklētājam 12. maijā tiks piedāvāta iespēja izmantot 39 atlaižu kuponus, lai tieši pasākuma dienā izbaudītu plašo Siguldas novada tūrisma piedāvājumu ar atlaidēm ieejas biļetēm, atrakcijām, ēdināšanas pakalpojumiem un inventāra nomai. 12. maijā visiem, kas uzrādīs svētku atlaižu kuponus, Turaidas muzejrezervātā būs 20% procentu atlaide ieejas biļetei.

Svētku laikā Siguldā jau no plkst.12:00 ikvienam būs iespējams bez maksas apmeklēt Siguldas pils kompleksu, kurā tikko pabeigti rekonstrukcijas darbi - būs iespēja uzkāpt Livonijas ordeņa Siguldas pils Ziemeļu un Dienvidu torņos, pastaigāties pa jaunizbūvēto galeriju starp Dienvidu torni un konventa ēku, izbaudot īstu viduslaiku atmosfēru. Pasākuma gaitā apmeklētāji varēs vērot ordeņa brāļu militāros priekšnesumus, izmēģināt ordeņa militāros jaunievedumus, kā arī pārbaudīt savu veiklību mazajās šķēršļu trasēs, kā arī baudīt citas aktivitātes.