Pēdējo trīs mēnešu laikā vērojams straujš aviobiļešu cenu kāpums

Mainoties degvielas cenām, mainās arī aviobiļešu pašizmaksa un pēdējo divu trīs mēnešu laikā vērojams straujš aviobiļešu cenu kāpums, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Tez Tour Latvija" pārstāve Marina Ulanova.

Viņa arī uzsver, ka 30% līdz 40% aviobiļešu pašizmaksas veido degvielas izmaksas, līdz ar to, kāpjot degvielas cenām, palielinās arī aviobiļešu cenas.

Kā ziņots, arī kravu pārvadātājiem 30% līdz 40% no izdevumu kopapjoma aizņem degvielas izmaksas. Līdz ar to, ja degvielas cenas paaugstinās, piemēram, par 10%, tad pakalpojuma cena attiecīgi kāpj par 3% līdz 4% un šo cenu pieaugumu izjūt gala patērētāji. Turklāt transporta pakalpojumu maksa aug kā vietējiem kravu pārvadātājiem, tā starptautiskiem.

Eiropas biržās turpinās straujais benzīna cenu kāpums. Cenu pieaugums saistīts ar sezonalitāti - ar globālo autobraukšanas sezonas sākšanos, kā dēļ pieaugot patēriņš un pieprasījums pēc benzīna. Turklāt profilaktiskiem darbiem tiek slēgtas vairākas naftas pārstrādes rūpnīcas. Bez sezonalitātes problēmām paralēli vēl aktuālas ir arī eirozonas problēmas un saspringtā situācija ap Persijas līča valstīm.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.