Jūrmala piedalīsies tūrisma gadatirgū „Atpūta 2012” Baltkrievijā

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā no 11. līdz 14. aprīlim norisināsies starptautiskā tūrisma izstāde „Atpūta 2012” („Otdih 2012”).

Jau tradicionāli Jūrmala šajā gadatirgū tiks pārstāvēta atsevišķā stendā „Latvija. Jūrmala”, kurā darbosies pārstāvji no Jūrmalas Tūrisma informācijas centra, Jūrmalas kūrortviesnīcām „Pegasa Pils Spa” un „Hotel Jūrmala Spa”, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas un vadošā Latvijas tūrisma aģentūra „Latvia Tours”.

Jūrmalu baltkrieviem rādīs kā jauku atvaļinājuma, atpūtas un atveseļošanās vietu jūras krastā ar daudzveidīgām kūrortārstniecības procedūrām un plašu sporta un kultūras pasākumu klāstu tikai 25 km attālumā no Rīgas. Stendā izstādes apmeklētāji varēs saņemt informatīvus materiālus par Jūrmalu un Rīgu un iepazīties ar tūrisma uzņēmēju piedāvājumiem. Atsevišķā stendā tiks prezentēta arī „Sanatorija Belorusija”, kura piedāvā atpūtu un ārstniecību bērniem un pieaugušiem.

Sadarbībā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroju „Live Riga” un Latvijas Vēstniecību Baltkrievijā Jūrmalas pilsētas dome 12.aprīlī rīko tūrisma darbsemināru „Tūrisma jaunumi Rīgā un Jūrmalā”. Pasākumā Baltkrievijas tūrisma aģentūru un preses pārstāvji varēs uzzināt gan par aktualitātēm konsulārajos jautājumos, gan par tūrisma sezonas jaunumiem Rīgā un Jūrmalā. Pasākuma beigās tiks pasludinātas un apbalvotas trīs aktīvākās tūrisma aģentūras un aktīvākie sadarbības partneri 2011. gadā.

Aprīļa beigās Jūrmalu un Rīgu apmeklēs Baltkrievijas žurnālistu grupa, lai veicinātu tūrisma jaunumu popularizēšanu pirms vasaras sezonas.

Baltkrievija ir būtisks tūrisma tirgus Jūrmalai, no šīs valsts regulāri ierodas 4–5% no kopējā tūristu skaita. Vidēji ik gadu Jūrmalas naktsmītnēs atpūšas vismaz 4 000 tūristu no Baltkrievijas, kuri aktīvi izmanto kūrortārstniecības pakalpojumus un uzturas ilgstoši – vidēji 10 dienas.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais