Pētījums: Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs par tūristiem draudzīgāko atzīst Tallinu

Par tūristiem visdraudzīgāko Baltijas galvaspilsētu katrs otrais jeb 53% Latvijas iedzīvotāju atzinuši Tallinu, atklāj pasažieru pārvadājumu uzņēmuma Lux Express Group veiktais ceļošanas paradumu pētījums.

Rīgu aptaujas dalībnieki ierindojuši otrajā vietā - tā domā katrs trešais jeb 36%, bet Viļņu par tūristiem draudzīgāko atzinuši vien 11% aptaujāto.

"Lai arī pēdējos gados ir bijuši ieguldījumi Rīgas kā tūrisma galamērķa popularizēšanai, joprojām redzam iespējas padarīt Rīgu vēl pievilcīgāku ceļotāju acīs. Statistika par tūrisma plūsmu visās trīs Baltijas valstīs apliecina, ka šobrīd Igaunija ir līdere tūristu piesaistīšanā. No vienas puses, tās ir komunikācijas kampaņas ārvalstīs, bet tajā pašā laikā tām jābūt investīcijām tūrisma infrastruktūrā, pakalpojumu attīstībā, arī krāpniecības gadījumu izskaušanā. Tūristiem Rīgā ir jāsastopas ar augstas kvalitātes pakalpojumiem, lai viņi par šo pieredzi vēlētos stāstīt, atgriežoties mājās, un ieteiktu arī citiem apmeklēt Latvijas galvaspilsētu," norāda autobusu kompānijas Lux Express Ziemeļu reģiona pārdošanas vadītāja Vlada Kulmane.

Vērtējot jomas, kurās būtu jāstrādā visvairāk, lai Rīga būtu tūristiem draudzīgākā Baltijas galvaspilsēta, piektā daļa (21%) respondentu min iespēju piedāvāt konkurētspējīgākas cenas, piemēram, tūrisma nozarei samazinot nodokļu slogu.

Vēl piektdaļa norāda, ka būtu jāuzlabo informācijas pieejamība par tūristu iespējām Rīgā, bet 18% norāda, ka Rīgā jāpaplašina bezmaksas tūrisma objektu klāstu. 15% uzskata, ka ir jāievieš stingrāki sodi par dažādām krāpniecībām, vēl 14% norādīja, ka jāuzlabo klientu apkalpošanas serviss, bet 7% aptaujāto rosina ieviest Rīgai vienu atpazīstamu objektu, kā tas ir Eifeļa tornis Parīzē.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.