Jūrmala popularizēs pilsētas tūrisma piedāvājumu Krievijas lielākajā tūrisma izstādē

© Lauris Vīksne/f64

21.-24.martā Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas uzņēmumiem: viesnīcu „Baltic Beach Hotel” , „Hotel Jurmala SPA”, „SPA Hotel Pegasa Pils”, vadošajiem Latvijas tūrisma nozares tūroperatoriem: „Con-ex Latvia Tours grupa”, „RIX Travel” un „Laimtūre”, kā arī Latvijas viesnīcu un restorānu asociāciju piedalās 19.starptautiskajā tūrisma izstādē „MITT 2012”, kas ir lielākā Krievijas tūrisma industrijas izstāde un ietilpst pasaules vadošu tūrisma izstāžu pieciniekā.

Starptautiskās tūrisma izstādes laikā Jūrmala tiks pārstāvēta divos stendos – Jūrmalas stendā un Tūrisma attīstības valsts aģentūras stendā (TAVA). Jūrmalas stendā Krievijas tūrisma profesionāļi un apmeklētāji varēs nodibināt kontaktus un iepazīties ar Latvijas vadošajiem tūroperatoriem un to piedāvājumu un Jūrmalas un Latvijas lielākajām viesnīcām un to piedāvājumu. Abos stendos Krievijas tūrisma profesionāļiem un apmeklētājiem tiks piedāvāta jaunā tūrisma tēla brošūra „Jūrmala 2012” krievu valodā, sniegta informācija par nozīmīgākajiem kūrortpilsētas pasākumiem, SPA un kūrortārstniecības pakalpojumiem, atpūtas iespējām ģimenēm ar bērniem u.c.

Paralēli tūrisma izstādei š.g. 21.martā plkst. 19.00 Jūrmala piedalīsies TAVA organizētajā medicīnas tūrisma seminārā, kur prezentēs medicīnas un rehabilitācijas iespējas un rehabilitācijas centru īpašos piedāvājumus. Medicīnas tūrisma seminārs notiks Latvijas Republikas vēstniecības Maskavā telpās. Savukārt š.g. 22.martā plkst. 10.30 Jūrmala LR Maskavā vēstniecības telpās piedalīsies Latvijas preses konferencē, uz kuru tiek aicināti Krievijas masu mēdiji un vadošie tūrisma aģentūru pārstāvji, bet plkst. 19.00 - TAVA organizētajā tūrisma aģentūru kontaktbiržā. Ārpus TAVA organizētajām aktivitātēm, 23.martā plkst. 17.00 Jūrmala ar prezentāciju par kūrortpilsētas tūrisma piedāvājumu uzstāsies Maskavas Dienvidrietumu apgabala kultūras namā. Kopš 2003.gada Jūrmalai ir parakstīts sadarbības līgums ar Maskavas Dienvidrietumu apgabalu un visu šo gadu laikā Jūrmala ir aktīvi sadarbojusies kultūras un tūrisma jomā.

Viens no nozīmīgākajiem Jūrmalas notikumiem tūrisma izstādes laikā ir balvas saņemšana nominācijā „Labākais Baltijas jūras reģiona kūrorts”, kuru Jūrmala saņems jau devīto reizi pēc kārtas. Balvu piešķīruši Krievijas tūrisma portāla www.travel.ru balsotāji pēc portāla balsotāju aptaujām. Tūrisma un ceļojumu portālu Travel.ru apmeklē vidēji 10 000 interesentu diennaktī, – 70% no tiem ir Krievijas iedzīvotāji.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2011.gadā Krievijas tūristu skaits Jūrmalā „apsteidza” vietējo ceļotāju skaitu. 2011.gadā ceļotāju skaits no Krievijas sasniedza 29,87 % no kopējo ceļotāju skaita, kas ir par 12% vairāk, salīdzinot ar 2010.gadu. Vidējais nakšņojumu skaits, ko tūristi pavada Jūrmalā ir 3,7 diennaktis, kas ir ļoti labs rādītājs salīdzinājumā ar vidējo ārvalstu ceļotāju uzturēšanās ilgumu Latvijā – 1,2 diennaktis (2010).

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais