Apstiprina tūrisma attīstības stratēģiju Gaujas nacionālā parka teritorijā

Ar vairāk kā 60 dalībnieku - komersantu, pašvaldību un Dabas aizsardzības pārvaldes - dalību 15.februārī Siguldā apstiprināta tūrisma attīstības stratēģija Gaujas NP teritorijā.

Teritorijas tūrisma attīstības vīzija definēta kā: konkurētspējīgākais tūrisma galamērķis Latvijā ārpus galvaspilsētas ar kvalitatīvu un specializētu dabā balstīta tūrisma piedāvājumu precīzi segmentētā ārvalstu un vietējā tirgū visa gada garumā.

Ar stratēģijas palīdzību plānots palielināt apmeklētāju uzturēšanās ilgumu tūrisma galamērķī, pieaudzēt eksporta apjomu, kā arī palielināt apmeklētāju apmierinātību ar iegūto pieredzi.

Stratēģiskie virzieni ietver vienota galamērķa pozicionējuma un zīmola izveidi tūrisma piedāvājuma Gaujas NP teritorijā, tūrisma piedāvājuma kvalitātes un konkurētspējas celšanu, jaunu tūrisma produktu ar augstu pievienoto vērtību veidošanas, kā arī reģiona sociālekonomiskās attīstības un dzīves kvalitātes veicināšanu, balstoties uz ilgtspējīgu dabas un sociālā kapitāla izmantošanu.

Tuvākajā laikā ar stratēģiju ikviens interesents varēs iepazīties pašvaldību interneta vietnēs, kā arī tūrisma informācijas centros.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais