Jūrmala „iekaro” Izraēlas tūrisma tirgu

Jūrmalas pilsētas dome kopā ar Jūrmalas tūrisma uzņēmumiem, kūrortviesnīcām „Baltic Beach Hotel”, „Hotel Jurmala SPA” un „Hotel Pegasa Pils”, kā arī tūrisma aģentūru „Baltic Travel Group”, „Laimtūre”, „RIX Travel” un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju 14.–15. februārī pirmo reizi piedalās starptautiskajā tūrisma izstādē „IMTM 2012” Telavivā, Izraēlā, ar savu kūrortpilsētas stendu, bet 13. februārī jau otro reizi sadarbībā ar LR vēstniecību Izraēlā, nodibinājumu „Rīgas tūrisma attīstības birojs” un aviokompāniju „airBaltic” organizē darba semināru par tūrisma aktualitātēm Jūrmalā un Rīgā.

Darba semināra un izstādes laikā Jūrmala prezentēs jauno tūrisma brošūru „Jūrmala 2012” krievu un angļu valodā, kā arī sniegs informāciju par kūrortpilsētas tūrisma piedāvājumu: ārstniecību un spa, kas pēdējā gada laikā labās kvalitātēs, profesionālā personāla un salīdzinoši zemo cenu dēļ izraisa lielu interesi izraēliešu vidū. Informēs arī par aktīvās atpūtas iespējām Jūrmalā, velomaršrutiem, tūristu mītnēm, iepazīstinās par pasākumiem pilsētā visa gada garumā un izklaides iespējām visai ģimenei.

Izraēlas interese par Jūrmalu ir liela. Jau 2011. gada oktobrī uz pirmo Jūrmalas organizēto darba semināru Izraēlā, kas tika veltīts veselības tūrismam, ieradās ļoti daudz interesentu no tūrisma aģentūrām un plašsaziņas līdzekļiem.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem salīdzinājumā ar 2010. gada pirmajiem trim ceturkšņiem 2011. gada attiecīgajā laikposmā tūristu skaits no Izraēlas Jūrmalā pieaudzis par 55%. Vislielākais Izraēlas viesu skaits dzīvo kūrorta rehabilitācijas centros, kūrortviesnīcās un viesnīcās, ko var izskaidrot ar labo Jūrmalas piedāvājumu veselības tūrisma jomā.

Pēdējā gada laikā Jūrmala arvien ciešāk sadarbojas ar Izraēlu. Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis 2011. gadā tikās ar Izraēlas tūrisma ministru, kur tikšanās laikā tika pārrunāta divpusējā sadarbība tūrisma jomā, tūrisma investīciju piesaistē un sadarbības projekta veidošanā. Jūrmala pērn uzņēma vadošos masu mēdiju pārstāvjus, kas orientēti uz krievvalodīgo auditoriju un publicēja vairākus rakstus par Jūrmalu. Mūsu kūrortpilsētā bija ieradušies arī vadošie Izraēlas tūrisma operatori, kas piedāvā spa, ārstniecības, konferenču un atpūtas iespējas. Jūrmalu ir apmeklējis Ašdodas pilsētas vicemērs ar delegāciju, lai tikšanās laikā pārrunātu sadarbības iespējas ekonomiskos un kultūras jautājumos.

Jūrmalai kā kūrortpilsētai Izraēla ir ļoti svarīgs un perspektīvs tirgus, jo šīs valsts tūristi vēsturiski ir iecienījuši kūrorta ārstniecības un spa pakalpojumus un atpūtu Jūrmalā. Viņi vidēji uzturas šeit nedēļu.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.