Ziemas prieki Līgatnes dabas takās uzņem apgriezienus

Papildus tradicionālajai pastaigai pa svaigu gaisu un Latvijas meža dzīvnieku vērošanai Līgatnes dabas takās ir atvērta distanču slēpošanas trase un inventāra noma, lai popularizētu aktīvu brīvā laika pavadīšanu dabā un tieši ziemā. Noma aprīkota ar distanču slēpošanas inventāra 10 komplektiem, kas iegādāti Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstības un tūrisma aktivitāšu veicināšanas programmas ietvaros.

Līgatnes dabas taku asfaltētais ainavu autoceļš ziemā pārtop par distanču slēpošanas trasi. Piecus ar pus garajai distanču slēpošanas trasei sauktai arī par "Lielo cilpu" ir četri vidēji spēcīgi kāpumi un divi nopietni nobraucieni. Līgatnes dabas takās atvērta arī vieglāka un īsāka - 1,4 kilometru trase - "Mazā cilpa".

Apmeklētāju centrā var iegādāties slēpošanas abonementus 2011./2012.gada ziemas sezonai, kā arī dāvanu kartes.

Pa Līgatnes dabas taku piesnigušajiem mežiem ir iespēja vizināties arī ar sniega kamanām. Lai nesaltu ausis, sagatavotas dažādas cepures ar Latvijas savvaļas dzīvnieku motīviem.

Līgatnes dabas takās dažādas slēpošanas aktivitātes paredzētas tuvākajā laikā - 28.janvārī visi aicināti uz labdarības tautas slēpojumu "Līgatnes ķepa", kura mērķis ir atbalstīt jaunās lāču mājas tapšanu, kā arī uz tradicionālo "Gaujas nacionālā parka fonda balvas izcīņu Meža biatlonā", kas norisināsies 18.februārī, ja būs slēpošanai labvēlīgi laika apstākļi.

Aicinām ikvienu sniegotajos Līgatnes dabas taku mežos gūt prieku, nodarbojoties ar aktīvu atpūtu brīvā dabā, taču aicinām arī nebūt pārgalvīgiem, jo nepieredzējušiem slēpotājiem nobraucieni var būt bīstami.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais