Valmieru pārstāvēs starptautiskā tūrisma izstādē Somijā

No 19. līdz 22. janvārim Somijas galvaspilsētā Helsinkos norisināsies viens no nozīmīgākajiem Ziemeļvalstu tūrisma gadatirgiem "Matka 2012".

Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) organizētā Latvijas stendā līdztekus citām, kopskaitā 17, pašvaldībām un komersantiem startēs arī Valmieras pilsētas pašvaldība, informējot par tūrisma piedāvājumu Valmierā un tās apkārtnē.

Tāpat kā pagājušajā gadā, kad Latvijas tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) ar panākumiem prezentēja savu jauno valsts tūrisma zīmolu "Latvia. Best Enjoyed Slowly" ("Izbaudi Latviju nesteidzoties!"), arī šajā gadā Latvijas stendā sevi pārstāvēs dažādas tūrisma firmas, viesnīcu, restorānu un kempingu biznesā strādājošie, kā arī izstāžu un koncertu rīkotāji.

"Somija ir uzskatāma par vienu no Valmieras un Vidzemes nozīmīgākajiem mērķa tirgiem tūrismā. Pateicoties atbalstam no Tūrisma attīstības valsts aģentūras un Latvijas Investīciju attīstības aģentūras administrētajām Eiropas Savienības struktūrfondu programmām, šajā gadā mums ir iespēja doties uz četrām starptautiskām izstādēm, tajā skaitā Somijas, lai personīgi uzrunātu potenciālos tūristus un pārliecinātu, ka Latvija un Vidzeme ir pārsteidzošs tūrisma galamērķis," Inese Pabērza, Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja.

Arī TAVA speciālisti, vērtējot 2011. gadā paveikto, atzīst, ka ārvalstu tūristu apmeklējumu un nakšņošanas skaita ziņā, kā arī kopējā pieauguma rādītāju ziņā Latvijā šis gads bijis īpaši ražīgs tieši no kaimiņvalstu puses. Tūristu plūsma no Somijas pēc apmeklējumu un nakšņošanas skaita Latvijā šajā gadā bijusi ceturtā lielākā pēc Krievijas, Vācijas un Lietuvas tūristu plūsmām. Pagājušā gada pirmajos trīs ceturkšņos somu tūristu skaits pārsniedzis 75 tūkstošus un pieaugums salīdzinājumā ar 2010. gada šo pašu laika posmu bijis 14 procenti, ziņo TAVA.

Pērn apmeklētāju skaits tūrisma gadatirgū Helsinkos pārsniedza 80 tūkstošus.

Piedalīšanās tūrisma izstādēs un gadatirgos tiks organizēta Latvijas tūrisma stendā ar Eiropas Reģionāļas attīstības fonda atbastu projektā "Dalība starptautiskajās tūrisma izstādēs un Hanzas dienās 2012.gadā".

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais