Izraēlas tūrisma operatori interesējas par tūrisma un atpūtas iespējām Jūrmalā

Šogad 5.–7.decembrī Jūrmalā viesosies Izraēlas lielākie tūrisma pakalpojumu operatori. Vizītes nolūks ir iepazīties ar tūrisma un atpūtas iespējām Jūrmalā – ar kūrorta rehabilitācijas centru darbu un ārstniecības programmām, spa un viesnīcu piedāvājumu un piedāvājumu ģimenēm ar bērniem, lai izveidotu kompleksus tūrisma piedāvājumus Izraēlas iedzīvotājiem.

Izraēlas tūrisma operatori izrādījuši interesi par atpūtas un tūrisma iespējām Jūrmalā pēc aviokompānijas „AirBaltic” un Jūrmalas pilsētas domes kopīgi organizētā darba semināra šā gada oktobrī Telavivā, kura laikā tika prezentēts veselības tūrisma piedāvājums un kūrorta objektu investīciju projekti.

„Tūristi no Izraēlas ir iecienījuši kūrorta ārstniecības un spa pakalpojumus Jūrmalas kūrorta ārstniecības iestādēs to augstās kvalitātes un salīdzinoši zemo cenu dēļ. Viņi šeit ierodas lielākoties veselības uzlabošanas nolūkā un pavada pie mums ilgāku laika posmu. Viens no piesaistes faktoriem, nenoliedzami, ir arī Jūrmalas daba un maigais klimats. Esam pārliecināti, ka šī tūrisma operatoru vizīte vēl vairāk veicinās tūristu piesaisti,” uzskata Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos Māris Dzenītis.

Šogad Jūrmalā viesojušies vairāku Izraēlas plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kas sagatavojuši un publicējuši informatīvus ziņu materiālus, rakstus un sižetus par kūrorta ārstniecības un spa pakalpojumiem, tūrisma infrastruktūru, vēsturisko koka apbūvi un interesantākajiem apskates objektiem pilsētā.

Jau 2012. gada janvārī Jūrmalā viesosies vēl viena Izraēlas tūrisma operatoru grupa, savukārt 2012. gada februārī pirmo reizi ir plānota Jūrmalas pilsētas domes un tūrisma uzņēmēju kopīga dalība Izraēlas tūrisma gadatirgū „IMTM 2012”.

Izraēlas tūrisma operatoru vizīti Jūrmalā organizē pilsētas dome sadarbībā ar lidsabiedrību „AirBaltic”.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.