"Rīga 2014'' Briselē prezentē kultūras programmas ieceres

7. un 8.novembrī Briseli apmeklēja nodibinājuma Rīga 2014 direktore Diāna Čivle, ar administratīvo komandu un mākslinieciskās padomes pārstāvjiem Vitu Timermani-Mooru un Solvitu Kresi.

"Rīga 2014" pārstāvji prezentēja izstrādātās programmas Force Majeure koncepciju Eiropas Komisijas Izglītības un kultūras ģenerāldirektorāta pārstāvjiem, kā arī Latvijas Republikas vēstniecības Beļģijā un Latvijas Republikas Pastāvīgās Pārstāvniecības Eiropas Savienībā kultūras jomas darbiniekiem un pārrunāja sadarbības iespējas saistībā ar programmas popularizēšanu Beļģijā, rīkojot kultūras pasākumus, tai skaitā atklāšanas pasākumu Briselē. Tāpat tika pārrunātas Rīga 2014 sadarbības ieceres kopīgu kultūras pasākumu organizēšanā ar Monsu (Beļģija), kura pārņems Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu 2015.gadā.

Nodibinājums Rīga 2014 ir Rīgas pašvaldības izveidota organizācija, kuras uzdevums ir nodrošināt Rīgas kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu sagatavošanu un norisi.

Rīga 2014 programma Force Majeure piedāvā jaunu izpratni par kultūru kā pozitīvu pārmaiņu spēku. Force Majeure nozīmē ne tikai bagātīgu kultūras pasākumu piedāvājumu 2014.gadā Latvijā. Tas būs līdz šim vērienīgākais kultūras notikums, kas Rīgas un Latvijas vārdam liks izskanēt ārpus to robežām, tādējādi veicinot valsts tēlu, popularizējot Latvijas kultūras vērtības un piesaistot ārvalstu apmeklētāju interesi.