Jūrmalai būs divas pārstāvniecības Maskavā

Oktobra beigās Maskavā darbu sāks divas jaunas Jūrmalas pilsētas tūrisma informācijas pārstāvniecības, kas atradīsies vadošo Maskavas tūrisma kompāniju telpās. Šīs kompānijas aktīvi sadarbojas ar Jūrmalas pašvaldību un daudzus Krievijas tūristus ieinteresē apmeklēt Jūrmalu.

Abas Krievijas tūrisma kompānijas - "AB Club" (Centrālais administratīvais apgabals) un "Baltic Servis" (Ziemeļu administratīvais apgabals) sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi nodrošinās potenciālos tūristus ar plašu informāciju par Jūrmalas kūrortpilsētu, informē Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ingmārs Čaklais.

Krievijas iedzīvotājiem šajās pārstāvniecībās būs iespēja iepazīties ar pilnīgu informāciju par Jūrmalas kūrortpilsētas piedāvājumu, tādā veidā vairojot Jūrmalas popularitāti un sekmējot tūrisma attīstību Jūrmalas pilsētā.

"Veidojot Jūrmalas tūrisma informācijas pārstāvniecības, būtiska nozīme ir atrašanās vietu izvēlei, lai informācija būtu ērti pieejama pēc iespējas lielākam potenciālo Jūrmalas viesu skaitam," norāda Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics. "Pārstāvniecības atrodas dažādos Maskavas apgabalos, tādējādi informācija par Jūrmalu un tās piedāvājumiem ir pieejama daudziem Maskavas iedzīvotājiem, kā arī pilsētas viesiem. Maskavas Centrālajā administratīvajā apgabalā vien, piemēram, dzīvo 692 500 tūkstoši cilvēku, bet Ziemeļu - pat 900 000 cilvēku. Tā kā Dienvidrietumu administratīvais apgabals ir Jūrmalas sadraudzības partneris, tad tagad jau trīs lielos Maskavas apgabalos iedzīvotājiem ir pieejama objektīva informācija par Jūrmalu un Latviju. Šādas nepastarpinātas informācijas pieejamība ir viens no faktoriem, kāpēc Jūrmalai tik nozīmīgais Krievijas tūrisma tirgus dod 18 procentus no visiem Jūrmalu apmeklējošiem tūristiem un pēc tūristu daudzuma ieņem otro vietu."

Jautājums par Jūrmalas tūrisma informācijas pārstāvniecību atvēršanu Maskavā kļuva ļoti aktuāls pēc tam, kad Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija slēdza Tūrisma attīstības valsts aģentūras pārstāvniecību Krievijā.

Svarīgākais