Līgatnes dome saņem izcila Eiropas tūrisma galamērķa balvu

Līgatnes domes pārstāvji Briselē Eiropas Tūrisma forumā saņēmuši Eiropas izcilāko tūrisma galamērķa (European Destinations of Excellence – EDEN) balvu.

Līdz ar 20 citu Eiropas valstu savdabīgu tūrisma vietu attīstītājiem, Līgatnes novada domes projekts “Līgatnes papīrfabrikas ciemats – strādnieku vēsturiskā dzīvesveida liecinieks” par EDEN konkursa uzvarētāju Latvijā tika nominēta jau pavasarī, bet svinīgā visu šā gada konkursa uzvarētāju apbalvošana, kā arī tūrisma galamērķu prezentācijas izstādē Briselē notika šonedēļ.

Latvijas stendā Līgatnes pašvaldības tūrisma speciālistes interesentus iepazīstināja gan ar specifisko papīrfabrikas strādnieku ciematu un papīrfabriku, gan ar citiem tūrisma objektiem: dabas takām, smilšakmens alām, Vienkoču parku, karošu darbnīcu, rehabilitācijas centru, padomju slepeno bunkuru. Savukārt apbalvošanas laikā par Līgatnes papīrfabrikas ciematu un Līgatnes dabu tika demonstrēts projekta ietvaros uzņemtais videoklips.

Šā gada konkursa tēma bija „Arhitektūras pieminekļu,industriālo objektu atjaunošana par tūrisma vietām”. EDEN Latvija projekta vadītājs Armands Muižnieks atzīst, ka uz kopējā šā gada EDEN uzvarētāju fona Līgatnes projekts izskatījās ļoti labi, un, atšķirībā no dažām citām vietām, bija simtprocentīgi atbilstošs tematikai.

Ar papīrfabriku saistītais tūrisma resurss ir unikāls ne tikai Latvijai, bet arī visai Eiropai.”. “Ja līdz šim Līgatne tūristiem vairāk asociējās ar dabas takām, rehabilitācijas centru, slepeno bunkuru, tad, pateicoties EDEN projektam, tā sevi pieteikusi citā rakursā, parādījusi sava tūrisma piedāvājuma daudzveidību,” piebilst Armands Muižnieks.

Līgatnes mērs Ainārs Šteins atzinis, ka EDEN tituls līdz ar pašu aktivitātēm Līgatnei palīdzējis būtiski palielināt tūristu skaitu un devis impulsu arī tūrisma produktu un servisa attīstībai novadā. Šovasar tas vairāk iedarbojies uz vietējiem ceļotājiem, bet nākotnē zīmols varētu uzrunāt arī ārvalstu viesus.

EDEN ir lielākā starptautiskā kooperācija pasaulē starp tūrisma vietām, kas katra ir izcila savā ziņā un izvēlēta konkursa kārtībā, ko turklāt vieno pašu apņemšanās būt ilgtspējīgiem - kultūras, sociālā, vides aspektā.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais