Vasaras tūrisma sezonas laikā Ventspils apmeklētāju skaits palielinājies par 29 procentiem

Ir apkopoti provizoriski rezultāti par dažādu Ventspils tūrisma objektu apmeklējumu 2011.gada astoņos mēnešos un vasaras tūrisma sezonas laikā. Vasaras tūrisma sezonā Ventspils apmeklētāju skaits ir palielinājies par 29%. Arī pagājušajā gadā tūristu skaits Ventspilī būtiski palielinājās - par 35%.

Visvairāk apmeklētāju skaits pieaudzis Ventspils muzejā un tā filiālēs - to apmeklējums pieaudzis par 34%, tostarp ar Mazbānīti braukušo interesentu skaits vairāk nekā dubultojies - ja pērn Mazbānītis pārvadājis vairāk nekā 23 tūkstošus cilvēkus, tad šogad - vairāk nekā 53 tūkstošus pasažieru.

Tāpat par 22% pieaugusi Piedzīvojumu parka apmeklētība - kopumā šogad Piedzīvojumu parka atrakcijas izmantojuši vairāk nekā 27 tūkstoši cilvēku.

Par 6% vairāk pasažieru pārvadājis kuģītis "Hercogs Jēkabs" - ar to pavizinājušies turpat 43 tūkstoši cilvēku.

Tūristu iecienīts bijis arī Jaunrades nams - pirmajā darbības gadā, kopš tas strādā jaunajās telpās, namu un tajā esošo digitālo planetāriju un observatoriju apmeklējuši 13,5 tūkstoši cilvēku.

"Rezultāti ir izcili, atsauksmes ir ļoti pozitīvas, un ar šo nozari saistītie uzņēmēji, kas pārstāv mazo biznesu, ir apmierināti," savā iknedēļas preses konferencē sasniegtos tūristu piesaistīšanas rezultātus komentēja Ventspils pilsētas Domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Lembergs arī norādīja, ka atbilstoši Ventspils pilsētas mārketinga stratēģijai un tūrisma nozares uzņēmēju paustajiem viedokļiem un ierosinājumiem Ventspils pilsēta īsteno plašu apmeklētāju mārketinga kampaņu, tādējādi veicinot apmeklētāju pieplūdumu pilsētai un piegādājot vairāk klientu tūrisma nozares uzņēmumiem.

Izklaide

"Arēnā Rīga" šodien notika pasākums, kurā jaunās popmūzikas balvas "Gamma" jeb "Gada augstākais mūsdienu mūzikas apbalvojums" pārstāvji iepazīstināja ar nominācijām. Balvas atklāšanas brokastīs tika arī paziņots ceremonijas norises datums. Kā informēja "Gamma" pārstāvji, pirmā jaunās popmūzikas balvas "Gamma" jeb "Gada augstākā mūsdienu mūzikas apbalvojuma" ceremonija notiks 2025. gada 5. martā "Arēnā Rīga", balvas pasniedzot vairākos desmitos nomināciju.