Vidzemes Augstskolā notiks prestiža tūrisma konference

No 21.-23.septembrim Vidzemes Augstskolā (ViA) notiks prestižas starptautiskās tūrisma izglītības asociācijas - ATLAS - ikgadējā zinātniskā konference jomas profesionāļiem un ekspertiem.

Šāda veida konferenci ATLAS tikai otro reizi organizē Austrumeiropā, un šoreiz tā notiks Valmierā, Latvijā. Konferences tēma šogad ir "Tūrisma un ainavas pretrunīgais raksturs". Tās galvenie organizatori ir ViA Tūrisma un viesmīlības vadības fakultāte un ATLAS.

Šī gada konference ir arī ATLAS 20.gadu jubilejas konference, kas sakrīt arī ar ViA 15.gadu jubilejas gadu. Konferences temati skars četras galvenās tēmas, kas saistītas ar ainavu un tūrismu - ilgtspēja un plānošanas aspekti, ekonomiskās vērtības veidošana, ainava un tūrisms tehnoloģiskajos jautājumos, kā arī tiks diskutēts par ainavas simboliem, tēlojumu un interpretāciju. Konferencē uzstāsies eksperti no Lielbritānijas, Krievijas, Somijas, Ungārijas, Igaunijas un Latvijas. Konferences dalības maksa ir sākot no 130 EUR un reģistrēties iespējams www.atlas-euro.org.

Ik gadu konference tiek organizēta, ņemot vērā iepriekšējo gadu veiksmīgākās pieredzes konferences organizēšanā, kas norisinās dažādās Eiropas valstīs. Iepriekšējā gadā konference notika Limasolā (Kiprā), gadu iepriekš Alborgā (Dānijā).

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais