Apdrošinātājs: šovasar aktīvās atpūtas cienītāji apdrošinās vairāk

Pēc apdrošināšanas sabiedrības ERGO novērojumiem šovasar interese par ceļojumu apdrošināšanu palielinājusies no aktīvās atpūtas cienītājiem, kuri atvaļinājuma laikā iecerējuši nodarboties ar dažāda veida ūdenssportu.

Vidēji šovasar aktīvās atpūtas cienītāji apdrošinās par 12% vairāk nekā pērn. Pamatā tas skaidrojams ar augsto traumatisma līmeni aktīvajos sporta veidos un attiecīgi augstajām ārstēšanās izmaksām ārvalstīs, ko polises īpašniekiem sedz apdrošinātājs.

Vidējā izmaksātā apdrošināšanas atlīdzība ceļotājam, kurš nodarbojas ar aktīvo atpūtu, sastāda aptuveni 1000 eiro.

Starp populārākajiem aktīvās atpūtas veidiem, kurus ERGO ietver ceļojumu apdrošināšanā, ir dažādi ūdenssporta veidi (niršana, sērfošana u.c.), riteņbraukšana u.c. Savukārt valstis, kurās pēc ERGO datiem visbiežāk notikuši negadījumi ceļojuma laikā ir Turcija un Horvātija.

Populārākie papildus apdrošinātie riski – nelaimes gadījumi un bagāžas zādzība

ERGO speciālisti atzīst, ka iegādātie polises papildu risku segumi ļauj secināt, ka visvairāk cilvēkiem ceļojuma laikā rūp iespējami nelaimes gadījumi vai bagāžas zādzība. Piemēram, saskaņā ar apdrošināšanas sabiedrības ERGO datiem, iegādājoties ceļojumu apdrošināšanu papildus standartā iekļautajam medicīnas segumam, visbiežāk tiek iekļauts arī nelaimes gadījumu risks - 22% jeb aptuveni 1/5 no visām iegādātajām polisēm, kā arī bagāžas un personisko mantu apdrošināšana – 11% no visām iegādātajām polisēm.

Pirmajā pusgadā ceļojumu apdrošināšanu iegādājas par 25% vairāk nekā pērn

ERGO statistika liecina, ka šī gada pirmajā ceturksnī ERGO iegādāto ceļojuma apdrošināšanas polišu skaits ir palielinājies par 57%, salīdzinot ar identisku periodu pērn. Savukārt šī gada pirmajā pusgadā ceļojumu apdrošināšanas iegādātas par 25% vairāk, nekā identiskā laikā pērn.

Ivars Vismanis, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktora v.i.: „Pieprasījuma pieaugums pēc ceļojumu apdrošināšanas līdz ar vasaras sezonas sākumu ir likumsakarīgs, tomēr ERGO tas šosezon ir ievērojami lielāks, salīdzinot ar 2009. un 2010.gada vasarām. Galvenokārt to veicinājusi arvien plašāka lēto aviokompāniju pakalpojumu izmantošana, plānojot ekonomiskus un individuālus ceļojumus, un iegādājoties ceļojumu apdrošināšanu kaut vai tikai ar minimālo segumu - medicīniskiem izdevumiem, kas ārvalstīs var būt pat desmit reizes augstāki. ERGO ir viens no retajiem tirgus spēlētājiem, kas piedāvā izvēlēties apdrošināt tikai tos riskus, kas klientam nepieciešami.

Ļoti veiksmīgi attīstās arī ERGO sadarbība ar globālo rezervēšanas sistēmu Amadeus un aviokompāniju airBaltic, kur iepriekš ieguldītās investīcijas šobrīd realizējušās rentablos projektos.”

Šogad ceļojumu apdrošināšanas segmentā ERGO prognozē pieaugumu aptuveni 15% apmērā.

Svarīgākais