Rīga kļuvusi par vienu viesnīcu bagātāka

© Publicitātes foto

Pēc vērienīgas rekonstrukcijas, kurā kopumā ieguldīti 4,5 miljoni eiro, durvis vērusi kādreizējā Latvijas Kuģniecības viesnīca Karavella.

Tagad ēka ieguvusi gan jaunus saimniekus - Igaunijas /Latvijas kopuzņēmumu SIA Arsenal, gan jaunu veidolu. Viesnīcā ir 76 numuri, divas konferenču zāles un panorāmas restorāns Colombo ar fantastisku skatu uz Rīgu.

Lai arī viesnīca Karavella tik tikko vērusi durvis pirmajiem viesiem, par intereses trūkumu tā sūdzēties nevar. Kā atzīmē Karavellas vadītāja Diāna Tokarenko, galvenais viesnīcu biznesā ir ar savu piedāvājumu precīzi „trāpīt” izvēlētajai mērķauditorijai.

„Izvērtējot Latvijas viesnīcu piedāvājumu, izlēmām par labu trīs zvaigžņu kategorijai, taču garantējot četrzvaigžņu servisu. Tieši to vēlas mūsu pilsētas viesi – augstu kvalitāti par pievilcīgu cenu. Pateicoties šai priekšrocībai, mums ir pamats nākotnē raudzīties optimistiski un ieņemt stabilas pozīcijas Latvijas tūrisma biznesa vidē.”

Karavellas ēka ir būvēta astoņdesmitajos gados, kad ekonomēts tika uz katru kvadrātcentimetru, tāpēc uzsākot renovāciju, projektētāja galvenais uzdevums bija telpas padarīt plašākas. Tā kā apakšstāvos nebija iespējams izveidot plašāku konferenču zāli, izveidotas divas salīdzinoši nelielas telpas (ar ietilpību līdz 40 personām), kas savienotas ar āra terasēm un atpūtas telpām.

Savukārt lai varētu izveidot restorānu ēkas 12.stāvā, nācās nojaukt 2 augšējos stāvus un pēdējo stāvu būvēt pilnībā no jauna. Toties rezultātā rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs panorāmas restorāns ar fantastisku skatu uz pilsētu. ,,Viesnīcas rekonstrukcijas projektā arhitekti centās saglabāt ēkas raksturu, respektējot viesnīcas autora sākotnējo ieceri. Apjoma papildinājums ar restorāna stāva izvirzījumu, kā arī apdares materiālu pielietojums radījis vienkāršu, bet izteiksmīgu rezultātu. Turklāt patiess prieks ir par sakārtotu vidi apkārtnes iedzīvotājiem, pilsētas viesiem un darbiniekiem, uzsver SIA „CORE Projekts” Valdes priekšsēdētāja un projekta vadītāja Ināra Miezīte.

„Ja Kolumbs atklāja Ameriku, tad restorāns Colombo atklās jaunus garšas baudījumus un dos iespēju aplūkot Rīgu no neierasta skatu punkta. No šejienes redzama gan Daugava un osta, gan Vecpilsēta un stāvot pie panorāmas logiem rodas iespaids, ka zem kājām ir visa pilsēta. Tas noteikti būs neaizmirstams piedzīvojums, kuru izbaudīt aicinām ne tikai pilsētas viesus, bet arī pašus pilsētniekus,” uzver Diāna Tokarenko.

Interjera autoriem Agrim Padēlim Līnam un Mārcim Šakauskam līdzās mākslinieciskiem interjera risinājumiem bija jāatrod veids, kā šauros numuriņus padarīt ergonomiskus ar iespēju brīvi pārvietoties, kas ir lieliski izdevies. Spēlējoties ar plaknēm dizaineri veiksmīgi iekļāvuši telpā guļvietu, darba vietu un plašus sienas skapjus. Uzsākot interjera izstrādi raksturota dizaina tēma par ceļojumu ar kuģi, kurš no jūras atgriežas ar iespaidiem par redzēto tālajās zemēs. Tiem piemīt smalku rakstu zīmējums, koka tekstūras, sudrabs un pērļu balts mirdzums. Savukārt ,stila maniere noraksturota , cienot 80tajos gadu stilistiku. Dizaina autori pieturējiās pie grafiska lakonisma, laikam raksturīgām formām un krāsu toņu gammām.

,,Interjeram cauri izlaižas putni. No ceļojuma sākuma līdz augšstāva panorāmas skatu restorānam. Tur putni sasēžas ziedošos dārzos. Tādi Rīgas skati vēl nekad nav redzēti!,, patiesi priecājas par padarīto interjera autori.

„Karavella ir viesnīca ar savu stāstu, auru un īpašo seju, kas ir sākusi jaunu dzīvi un ir gatava pieņemt jaunus izaicinājumus,” ir pārliecināta Tokarenko.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!