"Kuldīgas Dzīru” atklāšanā būs vērienīga franču ielu teātra performance

14. jūlija vakarā Kuldīgas pilsētas festivāla „Dzīres Kuldīgā 2011” atklāšanā klātesošos pārsteigs franču ielu teātra grupa „Pipototal” ar nakts izrādi „Deambuloskopija”.

12 profesionāli aktieri un cirka mākslinieki, 4 mūziķi un 2 pirotehniķi izrādi veidojuši kā mehānisku baletu ar astoņu unikālu, īpaši veidotu mobilu tehnisko ierīču parādi.

Izbrīnu raisošie mehānismi simbolizē Visumu, Sauli, Mēnesi un rotējošās planētas. Kustīgie mehānismi veido teatrāli muzikālu uzvedumu, kurā grupas dalībnieki spēlē dažādus mūzikas instrumentus, izpilda akrobātiskus trikus, izmantojot arī uguni un pirotehniku.

Ceturtdienas vakarā 23.30 krāšņā izrāde – gājiens sāksies Rātlaukumā, virzīsies pa Liepājas ielu un ar salūtu noslēgsies Pilsētas laukumā.

Savukārt, piektdien 15. jūlijā, 14.00, 16.00 un 18.00 Kuldīgas Rātslaukumā jau dienas gaismā varēs aplūkot unikālos mehānismus, tikties ar māksliniekiem un vērot viņu akrobātiskos trikus.

„Pipototal” Latvijā viesojas pirmo reizi un viņu izrādes būs vērojamas tikai Kuldīgā.

Grupa dibināta 1989. gadā. Tās dalībnieki savas izrādes dēvē par akrobātisku dzeju ar ģeniālām alegoriskām mašīnām. Grupas dibinātājs un mehānismu autors ir daudzpusīgais mākslinieks Philippe Geffroy. „Pipototal” darbības virzienu varētu dēvēt par dinamisku ielu mākslu, kurā tiek iesaistīti arī skatītāji.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais