Tērvetes dabas parks atzīts par izcilāko tūrisma galamērķi Latvijā

© f64

Eiropas Tūrisma foruma laikā Briselē Tērvetes dabas parks saņēmis goda titulu kā "Eden" projekta uzvarētājs jeb izcilākais Eiropas tūrisma galamērķis Latvijā.

"Eden" ir projekts, kas visā Eiropas Savienībā veicina ilgtspējīga tūrisma attīstību, vēršot uzmanību uz tūrisma galamērķu vērtībām, daudzveidību un kopīgām iezīmēm, sniedzot iespēju parādīt Eiropas bagātīgo daudzveidību - dabas resursus, vēsturisko mantojumu, tradicionālos svētkus un vietējo virtuvi.

Eiropas Komisija sadarbībā ar attiecīgām valstu tūrisma iestādēm Eiropas izcilāko tūrisma galamērķu konkursam katru gadu izraugās citu tēmu un no katras iesaistītās valsts izraugās vienu tūrisma galamērķi. Iepriekšējo gadu uzvarētāji Latvijā bija Kuldīgas pilsēta, izceļot tās senpilsētas vienreizību, un Rēzekne ar Latgales podniecības tradīcijām. Līdz šim galvenās "Eden" tēmas bijušas lauku tūrisms un nemateriālais mantojums, šī gada projekta tēma bija ilgtspējīgs tūrisms aizsargājamās dabas teritorijās.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.