Alūksnes bānītis sadarbībā ar Pasažieru vilcienu turpina rīkot braucienus līdz Gulbenei un Alūksnei

4., 11., 18. un 25. jūnijā SIA "Gulbenes-Alūksnes bānītis" sadarbībā ar uzņēmumu "Pasažieru vilciens" pēc veiksmīgiem braucieniem maija mēnesī turpina rīkot saskaņotos, tematiskos braucienus no Rīgas līdz Gulbenei, Stāmerienei un Alūksnei.

Šī gada jūnija sestdienās visiem dalībniekiem būs iespēja pavadīt brīvdienu dzelzceļnieciskā atmosfērā apciemojot vienu no ievērojamākajiem tūrisma objektiem Vidzemē – kultūrvēsturisko muzejdzelzceļu „Gulbenes-Alūksnes bānīti”.

A/s "Pasažieru vilciens" organizētais dīzeļvilciens no Rīgas uz Gulbeni aties plkst. 8:29 un Gulbenē pienāks plkst. 12:16. Pēc Bānīša šaursliežu dzelzceļa depo apmeklējuma un vizināšanos ar drezīnām, pasažieri Gulbenes stacijā varēs sēsties Gulbenes - Alūksnes bānītī, kas atiet plkst. 13:00. Brauciena laikā būs pieejams Bānīša bāra vagons ar dažnedažādām uzkodām.

Papildus braucienam dīzeļvilcienā un šaursliežu dzelzceļā, tūristi varēs doties speciāli organizētās ekskursijās un apskatīt Vidzemes reģiona skaistākos objektus krāšņajā Stāmerienas apkārtnē vai Bībeles tulkotāja Ernesta Glika pilsētā Alūksnē.

Pēc ekskursijas pasažieri ar Bānīti varēs nokļūt Gulbenē un ar dīzeļvilcienu Gulbene – Rīga (no Gulbenes plkst. 17:10) atgriezties mājās.

Izklaide

Svinot Gunāra Bindes 90 gadu jubileju, LNMM no 21. septembra līdz nākamā gada 19. janvārim būs skatāma viņa darbu izstāde. Binde savas 67 gadus ilgās fotokarjeras laikā guvis gan vietēju, gan starptautisku atzinību, par darbiem izpelnoties desmitiem godalgu ārvalstu fotomākslas salonos. Izstāde "Binde 100-10" atspoguļo mākslinieka ceļu uz un cauri šiem panākumiem, veidojot metaforisku dienasgrāmatu par nozīmīgākajiem notikumiem, tēmām un cilvēkiem.