Somija intersējas par tūrisma iespējām Latvijā

Somijas tūrisma profesionāļi, biznesa un mediju pārstāvji izrādījuši lielu interesi par darījumu un atpūtas tūrisma iespējām Latvijā.

Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA) maijā vidū piedalījās trīs darba semināros Somijas pilsētās Oulu, Turku un Helsinkos, kur Somijas mediju pārstāvjus, biznesa sfēras un tūrisma profesionāļus iepazīstināja ar Latvijas tūrisma piedāvājumu un nozares aktualitātēm.

“Par Latvijas tūrisma piedāvājumu interese bija ļoti liela. Īpaši pieprasīta bija informācija par Latvijas tūrisma TOP-10 objektiem somu valodā, Latvijas kartēm, tūrisma piedāvājumu senioriem un ģimenēm ar bērniem.

Seminārā kupli pārstāvēti bija Somijas vadošo koncernu un korporatīvo kompāniju tūrisma pārstāvji, kas izrādīja lielu interesi par iespējām Latvijā rīkot seminārus un korporatīvos pasākumus,” stāsta uzņēmuma “Baltic Enterprise Consulting” tūrisma speciāliste Ingūna Žīgure.

No Latvijas semināros Somijā piedalījās arī Jūrmalas tūrisma informācijas centrs ,Rīgas tūrisma attīstības birojs ar zīmolu „Live RIGA”, viesnīca „Hotel Jūrmala SPA”, tūrisma firmas „Baltic Travel Group” un ,„The Mice Cream”.

TAVA prezentācijā sniedza informāciju par populārākajiem apskates objektiem un interesantākajiem galamērķiem Latvijā, pieminot arī Latvijas un Somijas vēstures kopības, piemēram, karavadoņa Mannerheima un somu jēgeru piemiņas vietas Latvijā, kā arī citus faktus. Ievērojot Latvijas tūrisma tēla koncepciju “Nesteidzīga atpūta Latvijā”, tika uzsvērts, ka stundas braucienā no Rīgas var iepazīt nozīmīgākos kultūrvēsturiskos objektus un atpūtas vietas, bet, uzturoties ilgāk, iespējams gan iepazīt Latvijas bagāto vēsturisko mantojumu, gan baudīt nesteidzīgu, harmonisku un sajūtām piepildītu atvaļinājumu.

Saskaņā ar Centrālā statistikas pārvaldes datiem 2010.gadā Latviju apmeklēja 80 000 tūristi no Somijas, kas ir apmēram 9% no kopējā ārvalstu tūristu skaita Latvijā. Somijas tūristu skaits, salīdzinot ar 2009. gadu pērn palielinājies par 11%.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!