Ziedu festivāls Pakrojas muižā ir sasniedzis ziedēšanas virsotni

© Publicitātes foto

Pakrojas muiža, kas visu vasaru rotājas miljoniem ziedu, šobrīd apmeklētājiem piedāvā vislielāko ziedu un to smaržu koncentrāciju. Tiesa, tas iezīmē arī neizbēgami tuvojošos muižas festivāla noslēgumu. „Ziedu, mākslas un mīlas festivāls“, kas vairākus mēnešus pārsteidza tūkstošiem viesu no Lietuvas, Latvijas un visas pasaules, noslēgsies septembrī. To tradicionāli nomainīs citi muižas pasākumi, taču līdz tam apmeklētāji joprojām ir aicināti pasteigties un izbaudīt puķu dārzu krāšņumu un varenību.

Kā norāda Pakrojas muižas festivāla rīkotāji, šodienas laikapstākļi, kad karsto sauli papildina maigs augusta lietus, piešķir muižai īpašu skatu un smaržu sintēzi, tāpēc apmeklēt festivālu vasaras pēdējās dienās ir viens no labākajiem lēmumiem.

“Katrs mūsu festivāls daļēji ir spēle ar dabu: mūsu puķu dārzu skaistums ir atkarīgs no laikapstākļiem, no temperatūras izmaiņām un citiem faktoriem. Šovasar gan pēc pašu, gan apmeklētāju domām, mums bija apskaužama "raža" - maigais Lietuvas klimats dāvāja jaunu, patiesu ziedu bagātību un skaistumu. Šobrīd augustā esam sasnieguši ziedēšanas kulmināciju. Ikviens viesis sajūt šeit neticamu smaržu un skatu spēli”, stāsta festivāla radošā direktore Kristīna Ivaņčenko.


Pēc viņas teiktā, tos, kuri muižā ierodas pirmo reizi, vispirms pārsteidz utopiska skaistuma un izmēra floristiskās kompozīcijas. Apmeklētājus izbrīna to veidotāju izdoma un oriģinalitāte, jo tik puķainas Šekspīra varoņu skulptūras nevar atrast nekur citur pasaulē. Taču tieši augustā viesu skatienus un sajūtas vēl vairāk vilina puķu dārzos ziedošie dārgumi.
“Šobrīd šeit visā krāšņumā zied ehinācijas, lavanda, kosmejas, kliņģerīši, celozijas un apmeklētāju sirdis iekarojušās Ķīnas asteres. Savu aromātu izplata arī verbēnas un dzeloņainās kleomes, kuras festivāla apmeklētāji sauc par viselegantākām. Un kur nu vēl iespaidīgie amaranti vai krāsu karalienes petūnijas! Kur vien paskaties, visapkārt ir liels skaistums!", augusta puķu dārzus komentē K. Ivančenko.

Katru dienu līdz 1. septembrim festivāla viesi var baudīt arī aizraujošas muižas izklaides un piedzīvojumus: unikālas apskates telpas, aktieru un akrobātu priekšnesumus un daudz ko citu.

Izklaide

No kalendārā iekļautajiem personvārdiem nākamnedēļ vispopulārākais vārds ir Māris, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) Fizisko personu reģistra statistikas dati.

Svarīgākais