Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Aizraujošām brīvdienām - dabas taka gājējiem un velosipēdistiem

© Foto kolāža

Ja brīvdienu maršruts ved uz Jēkabpils pusi, vērts iepazīt Laukezera dabas taku.

Dabas parkā “Laukezers” - netālu no Jēkabpils - izveidota un aktīvas atpūtas cienītājiem pieejama labiekārtota gājēju un velosipēdistu veselības taka. Pie Laukezera, Baltiņa ezera un Ildzenieku ezera ir ierīkotas vairākas atpūtas vietas.

Taka veido noslēgtu apli. Tas sākas autoceļa “Zīlāni-Galvānkalns” (V825) un pašvaldības ceļa 6-46 “Ceļš uz Laukiem” krustojumā.

Taka ved pa priežu un egļu mežu ar stāvām nogāzēm un gravām, purvainu un neatkārtojamu ainavu, vēsta visit.jekabpils.lv

Izveidotā veselības taka ir 7,15 km gara un tajā izvietoti plakāti ar vingrojumiem veselības veicināšanai dažādām vecuma grupām Kā arī informatīvie stendi, norādes soliņi, atkritumu urnas, skatu platforma un dažādi vingrošanas aprīkojumi. Tā ir piemērota visa veida sportošanai - skriešanai, nūjošanai, riteņbraukšanai, kā arī vienkāršām pastaigām brīvā dabā. Iestājoties siltākam laikam, apmeklētāji novērtēs arī pie Laukezera ierīkotās un sakoptās peldvietas.

Savukārt, garāku izbraucienu cienītājiem ir iespēja izmēģināt 15-20 km garo velomaršrutu, kurš veidots tā, lai iepazītu Laukezera dabas parku plašāk. Maršruta sākums atrodas Zīlānos - 5 km attālumā no Jēkabpils un tālāk ved maršrutā - Ļamāni -Tīznūži - Kondrāti - Ildzenieki - Spēles un atpakaļ Zīlānos. Dabas parka teritorijā atrodas 3 ezeri - Laukezers, Baltiņu un Ilzenieku ezers. Laukezeram raksturīgas stāvas, priežu mežiem apaugušas nogāzes un pārsteidzoši tīrs ūdens - vasarā tā caurredzamība sasniedz 5 m. Visos trijos ezeros sasatopami vairāki Latvijas un Eiropas nozīmes biotopi. Tāpat dabas parkā var apskatīt sausos priežu mežus un pārejas purvus. Teritorijā ir sastopami trīs dažādu tipu purvi - zemie, pārejas un augstie, kā arī vairākas aizsargājamas un reti sastopamas augu sugas. Par daudz ko no tā var izlasīt un uzzināt dabas parka teritorijā esošajos informācijas stendos.



Mazais maršruts - 7,15km

Ekrānuzņēmums/visitjekabpils.lv

Lielais maršruts 15 - 20 km

Ekrānuzņēmums/visitjekabpils.lv