Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Gaidāmi tiešie avioreisi uz Dominikānu; Latvija gatavojas parakstīt nolīgumu ar Dominikānu par gaisa satiksmi

© Pixabay.com

Pašlaik nav tiesiska pamata regulāru gaisa pārvadājumu veikšanai starp Latviju un Dominikānu, jo starp Latviju un Dominikānu nav noslēgts divpusējs nolīgums par gaisa satiksmi.

Rīt valdība gatavojas apstiprināt likumprojektu "Par Latvijas Republikas valdības un Dominikānas Republikas valdības nolīgumu par gaisa satiksmi", kas vienkāršos lidojumu uzsākšanu un veikšanu uz Dominikānu, nodrošinās papildu maršrutu un garantēs līdzvērtīgus konkurences apstākļus.

2021.gada 8.decembrī gaisa satiksmes nolīgumiem veltītā pasākuma ICAN2021 ietvaros notika konsultācijas ar Dominikānas Republikas aviācijas institūcijām par divpusēja nolīguma par gaisa satiksmi projektu un tas tika parafēts, vēstīts likumprojekta anotācijā. Eiropas Komisijai 2021.gada 22.decembrī tika paziņots par parafēto nolīguma projektu un 2022.gada 28.aprīlī tika saņemts Eiropas Komisijas atzinums, ka nolīguma projekts atbilst visām Eiropas Savienības prasībām un var tikt parakstīts. Nolīguma noslēgšana izveidos tiesisku pamatu regulāru gaisa pārvadājumu veikšanai starp Latviju un Dominikānu. Nolīgums noteiks Latvijas Republikas un Dominikānas Republikas aviokompāniju tiesības, regulāro gaisa pārvadājumu uzsākšanas nosacījumus un darbības noteikumus, kādi būs jāievēro abu valstu aviokompānijām, veicot regulāros pasažieru un kravu gaisa pārvadājumus starp Latviju un Dominikānu. Nolīgums paredzēs arī nodokļu un nodevu piemērošanu, abpusēju licenču un sertifikātu atzīšanu, strīdu izšķiršanu un citus ar regulāras gaisa satiksmes veikšanu saistītus jautājumus.