Izveidots jauns tūrisma maršruts

Vairāki Rīgas tiltiem šogad aprit jubilejas, tāpēc tūrisma aģentūra "Jauni Rakursi" 2.aprīlī aicina doties ekskursijā "Virs Daugavas uz salām", kas vedīs pa tiltiem uz Rīgas salām.

Rīgas tilti skaisti izgaismoti kļuvuši par Rīgas simbolu līdzās Vecrīgas torņiem un tieši šogad – veseliem trīs tiltiem ievērojamas jubilejas!

Rīgas tilti savieno abus Daugavas krastus un ļauj nokļūt uz salām. Aģentūra "Jauni Rakursi" maršrutu veidojuši kopā ar vēsturnieci Zintu Valdmani.

Ekskursijā uzzināsim, kuriem tiltiem šogad aprit apaļas jubilejas un kādi nozīmīgi un ineresanti pieminekļi atrodas uz Rīgas salām.

Bez trim tiltiem dzīve Rīgā vairs nav iedomājama - Salu tilta, Dzelzceļa tilta un Vanšu tilta. Salu tilts, kurš pilsētas centru savieno ar Zaķusalas krastmalas unikālo vientuļnieku – Eiropas Savienības augstāko TV torni un reiz prom no mājām uz neatgriešanos aizveda Zaķusalas iedzīvotājus, šogad svin 35 gadu jubileju. Dzelzceļa tilts ir bagātākais no šiem tiltiem gan gadu, gan pieredzes ziņā. Šogad tam aprit 60 gadi pēc atjaunošanas! Dzelzceļa tilta liktenis nemaz nav bijis vienkāršs – savulaik tas būvēts Baltijas kultūras centra - Rīgas tuvināšanai ar Krievijas pilsētām, pēc tam spridzināts 2 karu laikā, atguvis savu veidolu jau 60 gadus glabā senča vaibstus un jau 50 gadus kalpo kā fons piemineklim "Asiņainās svētdienas" upuriem. Bet Vanšu tilts, kurš šogad atzīmē savu 30 gadu pastāvēšanu aicina uz nesteidzīgi vizuālu baudu kopā ar "Torņu skaitītāju".

Zaķusala, Lucavsala, Mūkusala, Ķīpsala, Klīversala... Trīs stundu ilgajā ekskursijā varēs doties ar autobusu, tāpēc vietu skaits ir ierobežots.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais