Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Bauskā atklātas trīs jaunas tūrisma vietas

© f64.lv, Kaspars Krafts

Tūrisma apritē iesaistījušies vairāki jauni objekti Bauskas novadā, informē Tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Inese Turkupole-Zilpure.

Pēc remonta darbiem un dažādu projektu realizēšanas durvis apmeklētājiem vērusi Svitenes muiža. Iepriekš piesakoties, gida pavadībā ir iespējams iepazīties ar pils vēsturi, noskatīties 3D video filmu, nofotografēties īpaši iekārtotā foto stūrī.

Netālu no pils, Svitenes pagasta pārvaldes telpās, var apmeklēt Svitenes gleznu galeriju. Te iespējams apskatīt gleznas, kuras radītas dažādos mākslinieku simpozijos un plenēros, kas norisinājušies Svitenes muižā.

Rundāles pagasta pārvalde sadarbībā ar Tūrisma informācijas centru uz vienas no Bērsteles muižas parka ēkas logu ailēm, izvietojusi informatīvas planšetes par muižas vēsturi, tādejādi iekļaujot šo objektu tūrisma apritē.

Augusta sākumā Skaistkalnes magazīnas klētī izvietota interaktīva un izglītojoša ekspozīcija, kura izglīto par te notiekošajiem ģeoloģiskiem un ģeomorfoloģiskiem procesiem.

Nelielas pārvērtības veiktas arī Bauskas rātsnama ekspozīcijā "Sver un mēri Bauskā", kuras īpaši patiks ģimenēm ar bērniem un skolēniem, piedāvājot interaktīvu darbošanos ar svariem un izrādot 17.gadsimta pilsētnieces tērpu.

Tūrisma apritē iesaistījušies vairāki lauksaimniecības prodektu ražotāji. Bioloģiskajā saimniecībā "Lonnija", kura audzē un pārstrādē upenes, vasaras sezonā iespējams uzzināt stāstu par saimniecību, upeņu vērtīgajām īpašībām, nodegustēt un iegādāties produkciju, bet vīna darītava "Kaucis Creek Winery" piedāvā interesentiem iepazīties ar vīnogu audzēšanas un vīna ražošanas niansēm, vīna degustāciju un produktu iegādi.

Nesen atklātajā "Sviesta Karameles Mājā" Likvertenos var piedalīties sviesta karameles meistarklasē un uzzināt par cukura ietekmi uz organismu.

Attīstās arī ēdināšanas pakalpojumu piedāvājums, pauž TIC vadītāja. Vasaras vidū Bauskā atklāta kafejnīca "Sofi Cafe Bauska", kur iespējams ieturēt maltīti ne tikai iekštelpās, bet arī plašā terasē.

Sīkāka informācija par jaunajiem objektiem atrodama šajā saitē: "ej.uz/hiye".