Šovakar un rīt no Ēģiptes kūrortiem atgriežas Latvijas tūristi

Šodien no Ēģiptes kūrortiem atgriežas Latvijas tūristi, aģentūrai BNS pavēstīja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) izpilddirektore Astrīda Trupovniece. Pēc viņas teiktā, sestdien un svētdien, 6.februārī, saskaņā ar iepriekš plānotajiem lidojumu grafikiem paredzēta Ēģiptes kūrortos esošo Latvijas tūristu atgriešanās.

Trupovniece norādīja, ka asociācija arī uztur kontaktus ar Ārlietu ministriju, aviokompānijām un tūroperatoriem, lai nepieciešamības gadījumā Latvijas tūristu evakuācija tiktu veikta arī pirms norādītajiem datumiem piecu līdz sešu stundu laikā. Līdz turpmākajiem paziņojumiem izlidošana uz Ēģiptes kūrortiem tiek pārtraukta, piebilda asociācijas pārstāve.

Sestdien no starptautiskās lidostas "Rīga" uz Ēgipti dosies trīs lidmašīnas, un, ja nebūs aizķeršanās, reisiem jāpārrodas sestdienas vakarā. Reisi būs pārpildīti, un par brīvajām vietām gatavi piemaksāt arī tie, kuriem Ēģipte tik drīz vēl nebija plānots pamest, uzsvēra TV3.

Jau vēstīts, ka Ēģiptē turpinās masu protesti, pieprasot 29 gadus valdījušā prezidenta Hosni Mubaraka atkāpšanos. Protestētājus nav pārliecinājis Mubaraka solījums septembrī paredzētajās prezidenta vēlēšanās nekandidēt uz jaunu amata termiņu.

Latvijas tūroperatori tūristiem piedāvā atceltos ceļojumus uz Ēģipti tur notiekošo nemieru dēļ samainīt uz citu laiku vai atteikties no iepriekš pasūtītā ceļojuma bez soda sankcijām.

Latvijas Tūrisma aģentu asociācija ir profesionāla sabiedriska organizācija, kas izveidota 1991.gadā, apvienojoties tūrisma aģentiem un tūroperatoriem, lai kopīgā darbībā uz līdztiesības pamatiem likumu un ALTA statūtu ietvaros izveidotu kopīgu vadības institūciju, kas koordinētu tūrisma aģentu un tūroperatoru darbību, aizstāvētu to intereses un pārstāvētu Latvijas tūrisma biznesu pasaulē.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais