Ceļotājiem uz Ēģipti jāmaina plāni

Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) informē, ka Ēģiptes kūrortos esošo Latvijas tūristu atgriešanās ir paredzēta saskaņā ar iepriekš plānotajiem lidojumu grafikiem 5. un 6. februārī, savukārt tiem, kuri ceļojumus bija plānojuši pēc šiem datumiem ir vairākas iespējas.

Līdz turpmākajiem paziņojumiem izlidošana uz Ēģiptes kūrortiem tiek pārtraukta.

"Tūristiem, kam izlidošana bija paredzēta no 5. februāra līdz 5. martam, tūroperatori piedāvā iespēju mainīt ceļojumu uz vēlāku datumu, izvēlēties citu attiecīgā tūroperatora organizēto komplekso ceļojumu (sedzot cenas starpību, ja izvēlētā jaunā ceļojuma cena ir augstāka) vai arī atteikties no iepriekš pasūtītā ceļojuma bez soda sankcijām, ja neviena no abām minētajām iespējām nav pieņemama. Par naudas atgriešanas termiņiem puses savstarpēji vienojas," portālanm nra.lv skaidro ALTA izpilddirektore Astrīda Trupovniece.

Lai realizētu kādu no šiem piedāvājumiem, tūristam jāgriežas ceļojumu aģentūrā, kurā noslēgts pakalpojumu līgums. Ja tūrisma aģentūra tūristam pēc visu pieprasīto dokumentu iesniegšanas atsaka realizēt viņa izvēlēto iespēju, tad aicinām par to informēt Patērētāju tiesību aizsardzības centru un ALTA.

Asociācija joprojām uztur kontaktus ar Ārlietu ministriju, aviokompānijām un tūroperatoriem, lai nepieciešamības gadījumā mūsu tūristu evakuācija tiktu veikta arī pirms norādītajiem datumiem 5-6 stundu laikā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais