Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Apbalvoti “Gada cilvēks tūrismā 2020-2022” laureāti

© Publicitātes foto

Pēc trīs gadu pauzes atsākusies balvas “Gada cilvēks tūrismā” piešķiršana. Šogad žūrijas komisija lēmusi piešķirt trīs balvas “Gada cilvēks tūrismā 2020-2022”, izsakot pateicību tiem tūrisma nozares pārstāvjiem, kuri snieguši nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tūrisma biznesa attīstībā un popularizēšanā, kā arī pārstāvējuši tūrisma nozares intereses laikā, kad tūrisma nozari būtiski ietekmējusi pandēmija un Krievijas uzsāktais karš Ukrainā.

Nav noslēpums, ka aizvadītie gadi tūrisma un viesmīlības nozarei bijuši izaicinājuma pilni. Vispirms pandēmija un tās radītie ierobežojumi, un, kad nozare jau sāka domāt par atgūšanos, sekoja Krievijas iebrukums Ukrainā. Šajā laikā daudzi tūrisma nozares pārstāvji - iestāžu, uzņēmumu vadītāji, tūrisma informācijas centru vadītāji, asociāciju pārstāvji un citi ir darījuši daudz vairāk nekā prasa pienākums, un šis ir īstais brīdis pateikties viņiem. Šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, žūrija lēmusi piešķirt trīs balvas “Gada cilvēks tūrismā”, lai gan patiesībā, manuprāt, milzīga pateicība pienākas ikvienam, kurš turpina darboties tūrisma un viesmīlības nozares labā,” stāsta balvas dibinātājs, tūrisma ziņu portāla BalticTravelnews.com direktors Aivars Mackevičs.

Šogad no tūrisma asociācijām un arī individuāli tikai iesūti 46 priekšlikumi, taču, ņemot vērā, ka šajos trīs gados vislielāko artavu tūrisma interešu aizstāvībā ir ieguldījušas tieši tūrisma asociācijas, tika izvēlētas trīs visaktīvākās Latvijas tūrisma asociācijas - Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA), Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) un Latvijas Restorānu biedrība (LRB),” piebilst A.Mackevičs.

Balvu laureāti ir:

  • Latvijas Restorānu biedrības (LRB) prezidents Jānis Jenzis;

  • Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru asociācijas (ALTA) izpilddirektore Astrīda Trupovniece;

  • Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) biedrs un viesnīcu operatora “Mogotel” īpašnieks Vadims Muhins.

Latvijas tūrisma nozares balva “Gada cilvēks tūrismā” tradicionāli tiek pasniegta aizvadītā gada (šogad - aizvadīto trīs gadu) labākajiem tūrisma nozares uzņēmumu un iestāžu vadītājiem, pārstāvjiem vai atbalstītājiem, kuri ir snieguši nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tūrisma biznesa attīstībā, popularizēšanā un aizstāvējuši tūrisma nozares intereses. Balvas pretendents var būt arī veiksmīgs, atbildīgs sava biznesa vai aroda pārstāvis ar nevainojamu reputāciju, kurš ir kļuvis par savas jomas līderi.

Balva “Gada cilvēks tūrismā” tiek pasniegta jau 18. reizi. Kopš 2004. gada tā ir ieguvusi nozīmīgu statusu Latvijas tūrisma nozarē un Latvijas tautsaimniecībā. Balvas laureāti tradicionāli saņem arī mākslinieces Ievas Strazdiņas radītās statuetes, kas tapušas ar Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma departaments finansējumu, kā arī Atzinības rakstus, kuru dizaina autors ir Mārtiņš Strubergs. Pasākuma veiksmīgai norisei atbalstu sniedz “Baltijas Apdrošināšanas Nams” un starptautiskais izstāžu centrs “BT1”.