Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Lauku ceļotājs: Ārvalstniekiem liekas, ka mēs visi te karojam un mums var uzkrist bumbas

© Vladislavs Proškins/F64

Ja Covid pandēmijas laikā un arī pirms tās, Latgale bija iecienīts vietējais ceļotāju galamērķis, tad šis Latgales tūrisma nozarei ir bijis sarežģīts un grūts gads, intervijā aģentūrai LETA atzina Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Viens no iemesliem - karš Ukrainā.

"Tiem, kas nav no Eiropas, liekas, ka mēs visi te karojam un mums netīšām kuru katru dienu var uzkrist bumba, jo esam tik tuvu. Visas valstis, kas robežojas ar Krieviju, viņiem liekas nedrošas un ir milzīgs bieds. Bet arī citviet Eiropā faktiski domā tāpat. Ar norvēģiem un zviedriem runāju, kas ir tepat un arī viņiem ir robeža ar Krieviju, arī viņi saka, ka drošības labad uz austrumiem šogad nebrauks, tikai uz otru pusi. Arī eiropieši uzskata, ka Krievija ir mums par tuvu, un tikai paši drosmīgākie atbrauca, " sacīja A. Ziemele.

Tūrisma speciālistiem Āzijā viņu mierinājuši, ka cilvēki pieradīs un atsāks ceļot nākamgad, aiznākamgad. "Ne šogad vēl, bet pēc gada diviem mēs saņemsim atpakaļ savus japāņu tūristus un pārējos, kas bija ierasti ceļotāji pie mums, " teic A. ZIemele.