Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Aptauja: teju puse Latvijas iedzīvotāju tuvākajos mēnešos visdrīzāk neceļos

© Ģirts Ozoliņš/F64

Energoresursu krīze un aizvien pieaugošā inflācija manāmi ietekmē iedzīvotāju pirktspēju un iespējas doties atpūtā uz tālākiem galamērķiem. Pieaugot ikdienas tēriņiem, gandrīz puse iedzīvotāju atzīst, ka šoziem neceļos un vairāk nekā piektā daļa aptaujāto plāno ceļot retāk. Tomēr gandrīz katrs piektais iedzīvotājs ir gatavs mainīt savus paradumus un samazināt tēriņus, lai turpinātu ceļot kā līdz šim, secināts Latvijas aviokompānijas "SmartLynx Airlines" pasūtītā aptaujā.

Vērtējot savas finansiālās iespējas tuvākajos mēnešos, katrs otrais aptaujātais, kura ikmēneša ienākumi ir zem 1000 EUR, norādījis, ka neplāno ceļot un katrs piektais ceļotājs, kura ienākumi ir līdz 1500 EUR mēnesī, šoziem ceļos retāk.

Tomēr 15 % iedzīvotāju, neskatoties uz cenu pieaugumu un kopējo dzīves sadārdzinājumu, turpinās ceļos kā līdz šim.

Turklāt 35 % iedzīvotāju, kuru ikmēneša ienākumi pārsniedz 1500 EUR, šoziem savus ceļošanas paradums neplāno mainīt. Lai varētu atļauties turpināt ceļot kā līdz šim, neliela daļa jeb 7 % ceļošanas entuziastu ir gatavi samazināt savus ikdienas tēriņus un 4 % - ierobežot tēriņus ceļojuma laikā.

Savukārt 6 % apsver iespēju doties uz lētāku ceļojuma galamērķi.