Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Aviokompānijas cenšas panākt, lai par kavētiem lidojumiem nebūtu jāmaksā kompensācijas

© Pixabay.com

Gandrīz divus gadu desmitus iedzīvotāji, kas ceļo pa Eiropu, var saņemt kompensāciju no 250 līdz 600 eiro, ja viņu lidojums kavējas vairāk nekā par trim stundām. Šī kārtība drīzumā var tikt mainīta, raksta Politico.

Čehija, kas pašlaik ir ES līdere, ir atklājusi plānus atsākt ilgstoši iestrēgušās diskusijas par kompensācijām par lidojumu kavēšanos.
Aviokompānijas jau ilgu laiku sūdzas, ka ir negodīgi pieprasīt simtiem eiro kompensāciju, pat ja lidojuma kavēšanās neizjauc ceļotāju plānus. Turklāt, viņuprāt, esot negodīgi tas, ka kompensācija bieži vien krietni pārsniedz biļetes cenu.
"Domāju, ka visi piekritīs, ka nav godīgi, kad par biļeti samaksā 50 eiro un atgūsti 300 eiro. Tas ir pilnīgi neloģiski,” saka Tomass Reinaerts, Briselē bāzētās lobēšanas organizācijas Airlines for Europe (A4E) izpilddirektors.
Aviokompānijas cer, ka Čehijas prezidentūras laikā notiks virzība šajā virzienā. Uzņēmumi, kas veic kompensāciju starpniecību ceļotājiem un patērētāju tiesību aizsardzības grupas, ir nobažījušies un iebilst pret jaunajiem plāniem. Briselē bāzētās patērētāju grupas BEUC jurists Stīvens Bergers norāda, ka regulējums ir jāpadara stingrāks, nevis jāatceļ, turklāt kompensācijai jābūt automātiskai.