Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Latvijā norisināsies "Mājas kafejnīcu dienas 2022"

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

No jūlija līdz septembra vidum dažādās vietās Latvijā norisināsies "Mājas kafejnīcu dienas 2022", informēja Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Tāpat viņa norādīja, ka "Mājas kafejnīcu dienas" notiek 42 apvidos visā Latvijā, vairāk nekā 400 Latvijas saimnieces un saimnieki brīvdienās aicinās viesos, lai dotu iespēju baudīt senu ģimenes recepti, pamieloties ar turpat dobē audzētiem labumiem un pamēģināt nebijušus garšu savienojumus.

Savas durvis ikvienam apmeklētājam vērs gan esoši ēdināšanas uzņēmumi, gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet īpaši šajās dienās atver savas sētas vārtus, lai cienātu viesus ar sava novada vai ģimenes īpašajiem ēdieniem. "Mājas kafejnīcu dienās" būs arī dažādas kultūras programmas: rokdarbi, spēles, nelieli koncerti, danči, priekšnesumi un citi.

Savukārt tuvākās brīvdienas no 9.jūlija līdz 10.jūlijam "Mājas kafejnīcu dienas" norisināsies Dienvidlatgalē, kur kopā būs pieejamas 10 mājas kafejnīcas.

Pirms došanās uz izvēlētajām mājas kafejnīcām, interesenti tiek aicināti sazināties ar kafejnīcu un pieteikt savu apmeklējumu, lai tādējādi būtu pārliecināti, ka būs pieejams brīvs galdiņš. Tāpat tiek aicināts pārliecināties par sevis izvēlētās aktivitātes norises laiku - mājas kafejnīcu darba laiki var būt atšķirīgi. Kā arī minēts, ņemt līdzi skaidru naudu, jo lielākajā daļā kafejnīcu norēķini ir tikai skaidrā naudā.

Tāpat minēts, ka šīs nav "īstas" kafejnīcas un saimniekiem var nebūt iepriekšējas pieredzes viesu apkalpošanā. Mājas kafejnīcu būtība ir ciemošanās un mājās gatavota ēdiena un atmosfēras baudīšana.

Visa informācija par vietām, dalībniekiem un ēdienkartēm katrā mājas kafejnīcā atrodama mājas lapā "www.majaskafejnicas.lv", kur izvietota arī karte ar "Mājas kafejnīcu dienām" noteiktos reģionos un datumos. Mājas lapa tiek pastāvīgi papildināta ar jaunu dalībnieku informāciju.

"Mājas kafejnīcu dienas 2022" ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" organizēta akcija ar mērķi popularizēt Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumu.

Biedrība "Lauku ceļotājs" ir vecākā lauku tūrisma organizācija Latvijā, kura dibināta 1993.gadā. Biedrības mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv savu biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma. "Lauku ceļotāja" biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.