Siguldā var izbaudīt rudeni

Šī un nākamā nedēļa ir vispiemērotākā, lai izbaudītu Latvijas zelta rudeni Siguldā - laiku, kad koku lapas krāsojas košās krāsās, radot pārsteidzošas dabas ainavas, informēja Siguldas novada Tūrisma informācijas centrs.

Arī šogad nedēļas nogalēs Siguldā pastiprināti dežūrēs Pašvaldības policija un Ceļu policijas ekipāžas, lai nodrošinātu netraucētu satiksmes kustību Gaujas senlejā, tādēļ autovadītāji tiek aicināti nenovietot automašīnas neatļautās vietās.

Izveidoti septiņi jauni maršruti, kurus ikviens var izmantot, pēc saviem ieskaitiem gan dodieties nesteidzīgās pastaigās, gan izbaudot kultūrvēsturiskā vai aktīvā tūrisma piedāvājumus. Tūristu iecienītākie objekti Siguldā ir Siguldas Jaunā pils un pilsdrupas, Serpentīna ceļš, kuru ērti var aplūkot, atstājot automašīnu Krimuldas stāvlaukumos, Spieķu skvērs, plašais Svētku laukums, kur atrodas arī rodeļu trase un krēslu pacēlājs, kā arī dabas objekti Gaujas senlejā.

Lai mazinātu sastrēgumus, nodrošināta automašīnu novietošana Krimuldā, Turaidā un Siguldā, bet pastaigās pa skaisto Gaujas senleju cilvēki tiek aicināti doties kājām vai, braucot ar velosipēdu.

Gaujas senleja pie Siguldas sasniedz savu maksimālo dziļumu - 85 metrus, bet Gleznotājkalnā skatiens uz Gaujas upes senleju sniedzas 12 kilometru tālumā un rudenī pārtop par košu gleznu, apliecinot Siguldas kā Vidzemes Šveices titula pamatotību.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais