Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Igaunija gaida ceļotājus - Covid-19 sertifikātus vairs neprasīs

© Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

 Igaunijas valdība nolēmusi no piektdienas, 1.aprīļa, atvieglot Covid-19 dēļ ieviestos ceļošanas noteikumus, paredzot, ka pasažieriem no Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas, kā arī Andoras, Monako, Sanmarīno, Šveices, Vatikāna un Lielbritānijas, iebraucot Igaunijā, vairs nebūs jāuzrāda Covid-19 sertifikāti vai jādodas pašizolācijā.

Ieceļotājiem no trešajām valstīm un pašas Igaunijas iedzīvotājiem, iebraucot valstī, nevajadzēs doties izolācijā, ja viņi apliecinās, ka ir vakcinējušies pret koronavīrusu, pārslimojuši Covid-19 vai saņēmuši negatīvu testa rezultātu. Šajos gadījumos iebraukšanai derīgs PĶR tests, ko veicis veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējs 48 stundu laikā pirms iebraukšanas Igaunijā, vai Eiropas Savienības Veselības Drošības Komitejas apstiprināts antigēnu tests. No pašizolācijas, iebraucot no trešajām valstīm, atbrīvo arī negatīvs veselības pakalpojumu sniedzēja veikts PĶR tests vai antigēnu tests, kas veikts iespējami drīz pēc iebraukšanas.

Šie kontroles pasākumi neatiecas uz bērniem līdz 12 gadu vecumam, diplomātiem, tranzītreisu pasažieriem, preču un pasažieru pārvadātājiem un dažām citām ceļotāju kategorijām, kā arī uz Ukrainas kara bēgļiem, kuriem, šķērsojot robežu, netiek prasīts uzrādīt Covid-19 sertifikātu.