Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Nenokavē! Šodien ir pēdējā diena, lai varētu laivot pa Amatu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Sestdien Gaujas pietekā Amatā ūdens līmenis vēl ir pietiekami augsts laivošanai, bet no svētdienas tas būs zemāks par sekmīgai laivošanai nepieciešamo minimumu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Visaugstāk ūdens līmenis Amatā pie Melturiem pakāpās 4.maijā - 147 centimetrus virs novērojumu stacijas nulles punkta, sasniedzot lielāko rādītāju kopš 2019.gada decembra. Sestdienas rītā ūdens līmenis pazeminājies līdz 113 centimetriem.

Mitējoties nokrišņiem, lielākajā daļā Latvijas upju ūdens līmenis pazeminās vai nedaudz svārstās. Neliels ūdens līmeņa kāpums turpinās Gaujā, Aiviekstē, Daugavā un dažās citās upēs.

Plašs lietus, kā arī lokālas spēcīgas lietusgāzes Latvijā iespējamas, sākot no nākamās nedēļas otrās puses, prognozē sinoptiķi.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūrā ir +5..+10 grādi. Nākamās nedēļas pirmajā pusē līdz ar saulainu un siltu laiku ūdens temperatūra upēs un ezeros ievērojami kāps, savukārt brāzmaina dienvidu, dienvidaustrumu vēja dēļ ūdens jūrā daudzviet kļūs ledaini auksts.