Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Tūrisms

Latvijā 87 tūrisma pakalpojumu sniedzējiem piešķirta zīme "Gājējam draudzīgs"

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Latvijā vēl 87 tūrisma pakalpojumu sniedzēji, kuri piedāvā kājāmgājējiem nepieciešamos pakalpojumus, saņēmuši Baltijas valstīs piešķiramo "Gājējiem draudzīgs / Hiker-friendly" zīmi, pavēstīja Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Viņa informēja, ka februāra beigās notika otrā "Gājējam draudzīgs / Hiker-friendly" komisijas sēde Latvijā, kas tika organizēta projekta "Garās distances pārrobežu pārgājienu maršruts "Mežtaka"" ietvaros.

Pēc Ziemeles teiktā, uz šo sēdi bija saņemts daudz pieteikumu, bet zīme tika piešķirta 87 uzņēmumiem, kuri atbilda vajadzīgajiem kritērijiem. "Gājējam draudzīgs / Hiker-friendly" zīmi saņēmuši tūrisma pakalpojumu sniedzēji no visiem Latvijas reģioniem.

Tādējādi "Gājējam draudzīgs / Hiker-friendly" zīmi Latvijā šobrīd ir saņēmuši 104 tūrisma pakalpojumu sniedzēji.

Ziemele skaidroja, ka attiecīgā zīme parāda, ka uzņēmējs saprot un respektē kājāmgājēju vajadzības, tostarp uzņēmējs piedāvā, piemēram, informāciju par maršrutu, dzeramo ūdeni, pirmās palīdzības aptieciņu, elektroierīču uzlādi, naktsmītnē ir iespēja izžāvēt slapjās un izmazgāt netīrās drēbes, zābakus un citu ekipējumu.

Latvijā zīmi piešķir komisija, kurā ir 13 dalībnieki - gan valsts iestādes, gan organizācijas, kuras atbalsta kājāmiešanu, aktīvo atpūtu un dabas tūrismu. Šo zīmi var saņemt jebkurš pakalpojumu sniedzējs visās trijās Baltijas valstīs, kas vēlas piedāvāt kājāmgājējiem nepieciešamos pakalpojumus - ne tikai naktsmītnes, bet arī, piemēram, kafejnīcas, krodziņi un restorāni, tūrisma informācijas centri, degvielas uzpildes stacijas, veikali un tamlīdzīgi.

Uz nākamo komisijas sēdi, kas plānota šogad maijā, zīmes saņemšanai varēs pieteikties pakalpojumu sniedzēji visā Latvijā neatkarīgi no tā, kāds pārgājienu maršruts vai taka atrodas viņu tuvumā.

Projekts "Garās distances pārrobežu pārgājienu maršruts "Mežtaka"" daļēji finansēts ar Eiropas Savienības un Eiropas Reģionālās attīstības fonda Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam atbalstu.

Projekts "Mežtakas izveide Latvijā un Lietuvā un Jūrtakas pagarināšana Lietuvā" tiek realizēts ar Eiropas Savienības Interreg V-A Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam atbalstu. Kopējās projekta izmaksas ir 788 104 eiro. Projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ir 669 889 eiro.